AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN “BAŞKAN RAFET VERGİLİ BENDEN YALNIZCA DUA İSTEDİ, BEN DE O ZAMANDIR YALNIZCA DUA EDİYORUM”


 

ona-dua-ediyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Pazar sabahı kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelerek soruları cevapladı.

Mehmet Ali Şahin, bir basın mensubunun sorusu üzerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin "son aylarda hizmetler noktasında engellemeler ile karşılaşıyoruz" açıklamasına cevap verdi.

Merkezi hükümet olarak bütün belediyelere yasal hakları çerçevesinde yardım ettiklerini belirten Şahin, "Biz merkezi hükümet olarak hangi partiden olursa olsun, bütün belediyelere yasal hakları neyse onu veririz. Hangi projeyi getirirse getirsin, bizim partimiz destekler. Bizim hükümetimizce hiçbir belediyeye ayrım uygulanmadı. Karabük'ün Belediye Başkanı ne gibi engellemeler ilse karşılaşmış acaba bu zamana kadar? Sayın Vergili ile ilgili Spor vadisi denilince akla ilk Gençlik ve Spor Bakanlığı geliyor. Arkadaş bu projesini bakanlığa sunmuş mu? Bakanlık incelemiş mi, bu bilgi bana gelmedi." diye konuştu.

Öte yandan Karabük Belediye Meclisinde son günlerde yaşanan olayları da değerlendiren Mehmet Ali Şahin "AK Partili üyeler Karabük Belediye Meclisinde çoğunluktadır, 3.5 yıldır Karabüklü vatandaşların yararına olan her şeye katkı vermişlerdir. Son olarak ticarethanelerin kullandığı su zammında partimizin meclis üyeleri indirim uygulaması yapılmasını sağlamışlardır. Bu da normaldir. Çünkü halkın beklentilerine cevap verilmelidir. Kaldı ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP, CHP ve BDP'nin de katılımı ile olan genel kurullardaki yaşanan muhalefeti hep birlikte televizyonlardan izliyoruz. Karabük Belediye Meclisinde yaşanan muhalefet, Meclisin yanında yok bile sayılır. Tabii ki muhalefet yapılacak. Siyasette hoşgörülü olmak gerekir. Belediye meclisinde muhalefet neyi gerektiriyorsa, arkadaşlar onu yapacaktır. Muhalefetin olmadığı bir demokrasiden bahsetmemiz mümkün mü? Sayın Vergili de muhalefeti demokratik karşılayacak." dedi.

20130210AW000199_02

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kendilerinden bu zamana kadar bir şey istemediğini de belirten Şahin, “Ben meclis başkanıyken Vergili’yi ziyaret etmiştim. Merkezi hükümetten bir şey istiyorsan ben buradayım demiştim. O da bana ‘hiç bir talebimiz ve isteğimiz yok, sizden yalnızca dua istiyoruz’ demişti. Bende o günden beri kendisine dua ediyorum. Karabük Milletvekili olarak ne benden ne diğer vekil arkadaşımdan bu zamana kadar hiçbir talepte bulunmadı” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Tüm ülke genelinde olduğu gibi Karabük genelinde de büyük bir başarı elde edeceklerine inandığını da ifade eden Mehmet Ali Şahin, önümüzdeki günlerde siyasi anlamda havanın daha da ısınacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi