AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, geçen hafta sonu gerçekleştirdikleri temayül yoklamasında bütün şaibelerden uzak, hiç kimseye taraf olmadan teşkilat üyelerinin kendi inisiyatifi doğrultusunda oylarını kullandığını söyledi


 

ayar-temayul-saibe


Gerçekleştirilen temayül yoklaması sonrası bir takım iddiaların ortaya atıldığını ve bunların tamamen asılsız olduğunu anlatan Ayar şu açıklamaları yaptı;

“Karabük’ün bütün ilçeleri dahil temayülümüz gerçekleştirdik. Bu temayülde olması gerektiği gibi yaptık. Bütün şaibelerden uzak, hiç kimseye taraf olmadan teşkilat üyelerimiz kendi inisiyatifi doğrultusunda oylarını kullanarak temayüllerini gerçekleştirdi. Biz Safranbolu için değil, Karabük’ün hiç bir ilçesi yada merkez ilçe için hiçbir teşkilat mensubunu arayıp da temayülleri noktasında etki altında bırakmadık. İnsanların kendi hür iradesi ile yaptığı temayül gerçekleştirdik. Olur olmaz yanlış haberler ortaya çıkmaya başladı. Ben kimi aramışısın buyursunlar söylesinler. Bazı konularda teşkilatlarımızla oturup konuşuruz, sohbet ederiz. Bunlarda teşkilatçılık noktasında doğal olmasına rağmen bu temayülde de öyle bir şey dahi olmadı. Bu haberin hiçbir noktasının aslı astarı yoktur. Genel Merkezimizin sistem üzerinden gelen oy kullanacaklar listesi ile bizim çıkarttığımız liste arasında ufak bir fark vardı. Bu farkı aday adayı arkadaşlarımız bilsinler diye oy kullanacak isim üzerinde fark olduğunu adaylarımızı tek tek arayarak söyledik. Öylesine güzel bir temayül yoklamasında bütün aday adaylarımızı oy kullanacak olan teşkilat üyelerimizi dahi toplayarak kendilerini tanıtma imkanı da verdik. Hatta aday adaylarına oy kullanacak teşkilat üyelerimizin isim ve telefon listelerini arazide sıkıntı yaşanmasınlar diye hepsine verdik. Sıkıntılarla karşılaşmamaları için teşkilat olarak yapılması gerekenin üstünde payımıza düşeni yaptık. Bu tür konularda kasıtlı ve kasıtsız olarak bu tür şeyler çıkarılıyor. Biz çok rahatız. Herkes özgür bir şekilde oy kullandı. Bir tane arkadaşımıza dahi arayıp şu adaya ya bu adaya oy ver diye tek bir cümle etmedik. Bu işler çamur atmaktan başka bir şey değil”

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, 17 Kasım tarihli “Safranbolu Temayülünde Şaibe” başlıklı haberimize istinaden böyle bir açıklama yapması beklediğimiz bir gelişme.

Fakat Sayın Ayar, bizim bu haberimizde yaptığımız iddiaların bizzat Safranbolu Aday Adayları tarafından yakın çevrelerine yaptıkları şikayetler olduğunu kendisi de çok iyi bilmektedir.

Sayın İl Başkanı, haberi yapan bizi değil, bu konuşmaları yapan kendi partililerini sorgulamalıdır.

Sonuçta basının beğenilen haberinde iyi, beğenilmeyen haberinde ‘iftira, yalan, ispat etsinler, çamur atılıyor” gibi klasik eleştiriler dünde yapılmıştır, yarın da yapılacak ve Sayın Ömer Ayar’da bu yola başvuruyor.

Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi