akp-il-istifa


 

AK PARTİ’DE BEKLENEN OLDU VE AKP İL BAŞKANI ÖMER AYAR İL YÖNETİMİ İLE TOPLU BİR ŞEKİLDE İSTİFA ETTİKLERİNİ AÇIKLADI


 

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA SIKÇA KONUŞULAN AK PARTİ İL BAŞKAN ÖMER AYAR VE İL YÖNETİMİNİN İSTİFA EDECEĞİ ŞEKLİNDEKİ SÖYLENTİLER, AKP İL BAŞKANI ÖMER AYAR’IN BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


 



 

Bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar gördükleri lüzum üzerine istifa ettiklerini söyledi.

2001 yılında kurucusu olarak başlayıp, 2007 yılına kadar il başkan yardımcılığı, ardından ise bugüne kadar Karabük İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Ömer Ayaristifa kararını şöyle açıkladı;

“Bu göreve başlarken, onurumuzla, şerefimizle, alnımız ak bir şekilde geldik. Bu kadar uzun süre görev yapmış olmamıza rağmen, onurumuzla, şerefimizle ve alnımız ak bir şekilde bu görevi teslim etmenin onurunu ve kıvancını yaşıyoruz. Siyaseti bu kadar uzun yapıp ta alnımızda leke olmadan bu görevi teslim edebilmek önemli bir meselidir diye düşünüyorum.

İl yönetimimin hepsi de Karabük adına hizmet etme gayreti içinde olan samimi bu davaya inanmış, Karabük’ü Türkiye siyasetine hizmet adına buralarda bulunan arkadaşlarımızdır. Yine bu arkadaşlarımız seçim döneminde çalışmalarını yaparken, samimiyetiyle, bütün gayreti ile bir mücadele içersinde olmuşlardır. Bu Karabük adına, Karabük’ün kazanması adına taraf olan bir ekip olarak, payımıza düşeni yaptığımıza ve Karabük’te birçok önemli noktada değerli ve önemli hizmetler kazandırdığımıza inanıyoruz. Hiçbir zaman popülist bir mantıkla, reklam olması amacıyla bu işi yapmadığımızı başta basın mensupları olarak sizler biliyorsunuz.

Bundan sonraki süreçte görev alacak arkadaşlarıma da Karabük adına güzel hizmetler yapması noktasında iyi dilek ve temennilerimi buradan göndermek istiyorum. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin geleceği adına, Karabük’ün geleceği adına güzel hizmetler eden bir ekibin burada oluşacağına inanıyorum. Onurumuzla, başımız dik, alnımız ak bir şekilde görevi bırakmanın gururunu yaşıyoruz.

Siyasi partilerde bayrak değişim her zaman olağan şeylerdir. Karabük’te de bir bayrak değişim vardır. Uzun süre teşkilat mensupluğu ve il başkanlığı yapmış bir insanım bugüne kadar şerefle yapmış olduğumuz bu görevi zerre kadar bir kırgınlık olmadan bırakmanın gururunu yaşıyoruz”

akp-istifa-1

Basın toplantısının ardından gazetecilerin soruları da cevaplayan Ayar, "Tekrar siyasete devam edecek misiniz?" Şeklindeki soruya şöyle cevap verdi;

“Bu işler süreç meselidir, hesapla kitapla olmaz. Biz belirli bir dönem Karabük’te siyaset yaptık ve bitirdik. Olması gereken bir görev veya bulunması gereken bir nokta varsa seve seve o noktalarda da bulunacağımızı açık yüreklilikle ifade ederim. Hesaptan uzak, samimi bir şekilde hizmet etmek amacıyla oluruz sadece buralarda”

Yine bir basın mensubunun yeni "İl başkanı ve yönetimi ne zaman atanacak?" şeklindeki soruya ise “Bu bir süreç meselesi, çalışacaklar, bu iş boşlukta kalmaz, zamanlaması da olmaz, en kısa zamanda bu gerçekleşecektir. Çok uzun süreceğini de zannetmiyorum” diye cevap verdi.

Ayar ,"İl yönetimi ile Merkez İlçe yönetiminin de istifa etmesi söz konusu mu veya istifa edecek mi?" soruya, “İl Başkanı olarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız istifa kararını aldık. Partimizin her hangi bir kademesinde istifa olayı yoktur. Bizden önce Gençlik kolları başkanımız kendi özel nedeni ile görevinden ayrılmıştır, bu istifanın bununla hiçbir şekilde alakası yoktur.” şeklinde cevap verdi

Editör: Haber Merkezi