BALIKLARKAYASI MEVKİİNDE DOLGU TOPRAĞA YAPILMASI PLANLANAN MY TOWER PROJESİ “FACİA GELİYORUM MU DİYOR”


 

KARABÜK’ÜN EN ESKİ HARFİYAT BÖLGESİNE ŞİMDİ DEVASA BİNALAR YAPILACAK…


 

YA SONRASI..?


 

olası facia

Karabük’te Balıklar kayası mevkii olarak bilinen Özel Medikar Hastanesinin tam karşısındaki arsaya şimdi dev bir inşaat projesi yapılıyor.

Ankara’da faaliyet gösteren özel bir inşaat firması tarafından “My Tower Karabük” olarak yapılması planlanan inşaat projesinin arsası Karabük’ün en eski hafriyat bölgesi olarak bilinmekte.

1970’li yıllardan bu yana metrelerce cüruf ve toprak dökülerek doldurulan bu arsaya, şimdi çok katlı büyük binalar yapılması planlanıyor.

Dolgu toprak üzerine yapılacak olan bu devasa binalar, altı uçurum ve dere yatağı olan bölgede “bile bile olası faciaya göz yumulacak mı?” sorusunu ortaya koyuyor.

facia-arsa1970 YILINDAN BU YANA HARFİYAT ALANI OLARAK KULLANILDI

1970’li yıllarda ilk olarak Karabük Demir Çelik Fabrikasının cüruf döktüğü söz konusu bu arsa, 10 yılı aşkın cüruf ile dolduruldu ve ardından toprak hafriyat bölgesi olarak kullanıldı ve uzun yıllar hafriyat topraklar ile dolduruldu.

O bölgeyi iyi bilenler en az 15-20 Metre kalınlığında dolgu toprak olduğu bilgisini aktarıyorlar.

ZEMİN ETÜDÜ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILDI

Altı, kaya olduğu ifade edilen ama en az 15-20 metre üzerinde dolgu toprak bulunduğu belirtilen ve hemen uçurumun kenarında bulunan Balıklar kayası bölgesindeki arsanın zemin etüdü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Jeoloji uzmanları tarafından yapıldığı ve imara açılmasında sakınca olmadığı raporu verildiği öğrenildi.

Yıllarca inşaat açısından sakıncalı bölge olarak işaretli bulunan bu arsaya ilgili bakanlık inşaata uygunluk izni verdi ve şimdi tüm gözler imar izni verip vermeyeceği konusunda Karabük Belediyesinde.

KARABÜK BELEDİYESİ İMAR İZNİ VERECEK Mİ?

arsa_sakincali-1Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan zemin etüdü incelemeleri sonrasında imara açılması uygundur izni verildi.

Yıllardır Karabük Belediyesi tarafından imarda sakıncalı bölge olarak işaretlenen Balıklar kayasındaki bu arsaya şimdi Belediye imar izni verecek mi?

Olası bir facianın geliyorum dediği bu arsaya Karabük Belediyesi imar izni verirse, kamuoyuna neden izni verdiğini gerekçeleri ile anlatması gerekir.

OLASI BİR FACİADA SORUMLULAR KİM OLACAK

Uzun yıllar imara sakıncalı bölge olarak işaretlenen bu arsada, şimdi böyle devasa bir proje yapılması planlanıyor.

Bu proje yapılır, daha sonra bir facia olursa, sorumluları projeyi yapan firma mı olacak,  yoksa buraya bu devasa inşaatın yapılmasında izin veren ilgili Bakanlık ile Karabük Belediyesi mi olacak?
Aşağıdaki fotoğrafın üzerine tıklayıp, büyütebilir ve söz konusu alanı inceleyebilirsiniz

çizili büyük

Editör: Haber Merkezi