KARABÜK’TE 2 GENCİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZASONRASI İKİ ARKADAŞIN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZAYA İLİŞKİN GÖZALTINA ALINAN 2 SÜRÜCÜDEN MOTORSİKLET SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANIRKEN, OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ SERBEST BIRAKILDI


 

kazanin-ardindan


Karabük’te dün gece meydana gelen trafik kazasında 2 arkadaşın ölümüne neden olmaktan gözaltına alınan otomobil sürücü savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, motosiklet sürücüsü ise tutuklandı.

Dün gece saat 23.40 sıralarında meydana gelen kazada, Karabük’te inşaat işçiliği yapan Murat Tutuş (19) ile arkadaşı Gökhan Kiliç (19) evlerine gitmek için Karabük-Safranbolu Karayolu Beşbinevler üst geçitten karşıya geçmek istedi. Bu sırada 48 L 0120 plakalı motosiklet, Gökhan Kiliç’e çarpıp olay yerinden kaçtı. Arkadaşını kanlar içinde yerde gören Murat Tutuş’ta ona yardıma koştuğu sırada, arkadan gelen Hamdi Celalettin B. (47) idaresindeki 34 GR 370 plakalı otomobil yerde yatan şahsa çarpmamak için direksiyonu kırınca fark edemediği Murat Tutuş’a çarparak karşı yola fırlattı. Her iki arkadaşta olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası otomobil sürücüsü Hamdi Celalettin B. karakola giderek teslim olurken, motosiklet sürücüsü olduğu tespit edilen Barış G. (22) ise tedavi için gittiği hastanede polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kazada hayatını kaybeden Tutuş ve Kiliç’in aileleri bugün Karabük’e gelerek çocuklarının cenazelerini alırken, kazaya karşılan motosiklet sürücüsü Barış G. ve otomobil sürücüsü Hamdi Celalettin B. karakolda ifadelerinin tamamlanmasının ardından Karabük Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan otomobil sürücüsü savcılıkça serbest bırakılırken, olay yerinden kaçtıktan sonra yakalanan motosiklet sürücüsü Barış G. ise savcılıkça sorgusu tamamladıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Barın G., çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Bakırköy Adliyesi’nde çalıştığı öğrenilen Hamdi Celalettin B.’nin bir yakınlarının düğünü için cumartesi günü Eskişehir’e gideceği ancak Karabükspor tutkunu olduğundan cumartesi günü akşam oynanan Karabükspor-Kasımpaşa maçını izleyip yola bir gün sonra çıkmak istediği öğrenildi. Hamdi Celalettin B.’nin pazar günü Beşiktaş-Trabzon derbi maçını da TV’den izleyip Eskişehir’e pazartesi sabahı gitmek istediğinden babasının evine giderken kazaya neden olduğu belirtildi. Gökhan Kiliç’in ölümüne neden olan ve daha sonra olay yerinden kaçan Barış G.’nin ise motor tutkunu olduğu ve gezmek için arkadaşından motosiklet aldığı öğrenildi.

SON BİLGİ (21:00 itibariyle):     Mahkeme tarafından tutklandı olarak geçen Barış G., Avukatının itirazı üzerine tutukluluğu kaldırılarak, serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi