20140121AW000661_03Düğün, asker ve maç konvoyu derken bu konvoylara bir yenisi daha eklendi. Şehit Adem Yavru İlkokulunda okumayı öğrenen 1-C sınıfı öğrencileri için sınıf öğretmeni Behiye Karagözoğlu önderliğinde “Mini Mini Birler Okuma Konyovu” düzenlendi. Öğrenci velilerinin de araçları ile destek verdiği konvoyla okumayı ve yazmayı öğrenen çocuklara şehir turu attırıldı. Sabah saatlerinde düzenlenen konvoya katılan araçların üzerine öğretmenler ve veliler tarafından “Yaşasın artık okuyorum”, “Okumayı çok seviyorum”, “Okuyor yazıyoruz, okulumuzu çok seviyoruz” gibi yazılar yazıldı.

Balonlarla ve flamalarla süslü araçlar Şehit Adem Yavru İlkokulu'nun bulunduğu Soğuksu Mahallesinden hareket ederek, Karabük Belediyesi ve Valilik istikametinde kısa bir tur attılar. Sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar şarkılar söylediler, ezberledikleri şiirleri yüksek sesle okudular. Şehir turunun ardından öğrenciler için okulda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Okul Müdürü Erdoğan Ünver ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Yaşar da katılarak öğrencilerin sevinçlerini paylaştı.

Okul Müdürü Erdoğan Ünver etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün hasat günü, okulumuzun açıldığı günden itibaren yoğun bir çaba gösteren tohum eken başta sınıf öğretmenimiz Behiye Karagözoğlu ve ona destek olan velilerimizin bugün gurur günü. Çocuklarımız artık hayata harflerin penceresinden bakacaklar. Hayatı cümlelerle okuyacak hale geldiler. İyi birer fert topluma ve ülkesine yararlı birer insan olmak için gerekli çabayı ve gayreti gösterecekler. Çocuklarımızı bu güne hazırlayan değerli öğretmenimiz Behiye Karagözoğlu’nu ona yılmadan destek veren velilerimizi tebrik ediyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı alınlarından öpüyorum” dedi.

20140121AW000661_01Sınıf öğretmeni Behiye Karagözoğlu ise okulun başladığı günden buyana kendisine destek olan velilere, öğrencilere de gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bugün ben en mutlu günlerimden birisini yaşıyorum çünkü çocuklarım okumaya başladılar” dedi.

Daha sonra cümle tombala çeken okul idarecileri tombaladan çıkan cümleleri çocukların okumasını istediler. Cümleleri doğru okuyan çocukları sınıf arkadaşları coşkuyla alkışlarken, törenin sonunda 1-C sınıfı öğrencileri pasta kestiler.