2012-2013 eğitim ve öğretim yılı ilkyarısı bugün çalan son ders zili ile sona erdi.

Karabük il genelinde 38 bin 767 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

karabukte-karne-heyecaniEğitim-öğretim dönemi yarı yıl tatiline girmesi dolayısıyla okullarda karne töreni düzenlendi. Karabük Cevizkent TOKİ İlkokulunda düzenlenen karne törenine Vali Vekili Abidin Ünsal başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul İdarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Karne töreni öncesi kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, öğrencilere iyi dinlenmeleri konusunda tavsiyesinde bulunarak, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzun bir eğitim ve öğretim döneminin ardından dinlenmeyi hak ettiler. Velilerimizde bütün eğitim dönemi çocukları ile ders çalışmak zorunda kaldılar. Ben tüm velilerimize duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Eğitimdeki başarıda onlarında büyük rolü var. Benim velilerimize tavsiyem lütfen çocuklarını başka öğrencilerle kıyaslamasınlar. Her öğrencinin ilgi alanı, kapasitesi fraklıdır. Tatil sonrası biraz daha çalışma ile zayıf alan öğrenciler istedikleri seviyeye geleceklerdir. Öğrencilerimiz bol bol dinlensinler, moral depolasınlar. 2. kanaat dönemine dinlenmiş olarak başlasınlar” dedi.

20130125AW000449_03

Vali Vekili Abidin Ünsal ise yaptığı konuşmada öncelikle Vali İzzettin Küçük’ün tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere selam ve sevgilerini gönderdiğini ifade ederek Karabük’ün eğitimde büyük başarılar yakaladığını, bunda en büyük paylardan birinin de veliler olduğunu söyledi.

Velilerin sadece çocuklarını okula göndermekle kalmadığını, onları yakından takip ettiğini, okul idaresi ve öğretmenleri ile yakın diyaloglar kurduklarını ifade eden Vali Vekili Ünsal “Başarıda tabii ki en büyük pay yavrularımızındır. Ama bu başarıda onlar kadar öğretmenlerinin, okul idarecileri ile anne ve babalarının da payları büyüktür. Ben başarıda emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum. Yavrularımıza başarılar diliyorum. İyi bir tatil dönemi geçirerek ikinci yarıya daha zinde başlamalarını umuyorum. İkinci yarıyılda onların daha güzel başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Vali Vekili Abidin Ünsal ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere karne ve belgelerini dağıttılar.

Editör: Haber Merkezi