20151002AW538574_02Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği, “Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat” projesi kapsamında Karabük’te “bisiklet modülü” dersini uygulayan ortaokullara 60 bisiklet dağıtıldı.


 


Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin spor ve fiziki aktivitelerinde kullanacakları 60 bisikletin okullara teslim edilmesi dolayısıyla, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda tören düzenlendi.

Törene katılan Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, tören de yaptığı konuşmada, “Sağlıklı bir yaşam ancak spor yapmakla mümkündür. Şuan 60 bisikletimiz ilk etapta belirlenen okullara dağıtacağız.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri trafik kazalarıdır. Öğrencilerimiz bisiklete binerken dikkatli olmalarını istiyoruz. Onun için Sağlık ve Milli Eğitim bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu bu uygulama, okullarımızda spor aktivitelerinin geliştirilmesi anlamında çok önemlidir. Biz de bu projeleri destekliyoruz ve sağlıklı bir yaşam için herkesi spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Acar, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından bisikletleri okullara teslim etti.

Editör: Haber Merkezi