İLKÖĞRETİM OKULUNUN ÇATI KATINDA BAŞLAYAN YANGIN OKULDA PANİĞE NEDEN OLDU 


 

OKUL YÖNETİCİLERİ ÖĞRENCİLERİ TAHLİYE EDEREK OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ


 

okulda-yangin

Karabük'ün Esentepe Mahallesinde sabah ve öğlenci olarak bin 200 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Anayasa İlköğretim Okulunun çatı katında yangın çıktı. Öğrenciler ağlayarak okullarının çatısının yanışını izlerken, itfaiyenin müdahalesiyle yangın okula sıçramadan söndürüldü.


Saat 10.30 sıralarında, Esentepe Mahallesi'ndeki Anayasa İlkokulu ve Ortaokulu'nun çatısında elektrik kontağındaki arızadan dolayı yangın çıktı.


Okulda eğitim öğretim gören 550 öğrenci öğretmenlerinin nezaretinde okuldan tahliye edildi.


Okul müdürü Sait Bekçi ve öğretmenler yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etmeye çalışırken, itfaiyeden yardım istenildi. Okulun elektrik ve doğalgazını kesen okul yöneticileri olası bir facianın önüne geçerken, çatı katının izolasyon kaplama olması nedeniyle hızla yayılan yangına Karabük Belediyesi 5 itfaiye aracı ve bir su tankeri ile, Safranbolu Belediyesi ve KARDEMİR’e ait itfaiyelerde müdahalede bulundu.


Bu arada okulda yangın çıktığını duyan öğrenci velileri okula akın ederek çocuklarını aradı. İlköğretim okulunun yanında bulunan anaokulunda kalan minik öğrenciler ise aileleri tarafından alındı. Bu sırada Karabük Belediyesine ait bir itfaiye aracının debriyaj balataları sıyırınca itfaiye aracı okulun girişinde kaldı. Polis ekiplerinin yardımı ile itfaiye aracı yanan okulun önüne kadar itilmek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler okulun dışından yangını korku dolu gözlerle izledi.


Okulda çıkan yangın dolayısı ile olay yerine gelen Karabük Valisi İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Rafet Vergili yetkililerden bilgi aldı.


Vali Küçük, yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyleyerek şöyle konuştu;


“Olayla ilgili tahkikat yaparak yangının kesin çıkış nedenini öğreneceğiz. Yangının hızlı bir şekilde yayılması çatı katının izolasyon olmasından kaynaklandı. Okul yönetimi yangın başladığında hemen müdahale etmiş ama yetersiz kalmışlar. İtfaiye ekiplerimiz hemen gelerek yangına müdahale ederek okul binasını sarmasını engelleyerek soğutma çalışmalarına başladı. Biz 3-4 gün içinde çatıyı temizleyip gerekirse ilk iki katında eğitime devam edeceğiz. Burada sabah ve öğlen olarak bin 200 öğrenci olduğundan 3 gün boyunca öğrencileri çevre okullara mı dağıtırız ya da tatil mi ederiz bu konuda karar vermedik. Pazartesi günü okulda eğitim öğretim başlaması için çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız.” 




HABERİN FOTOĞRAFLARI