dsc_0034Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabük merkez, belde ve köylerine okul taşımacılığı yapan okul servis araçları şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.


 

Seminerde trafik kuralları, hız sınırı, ilk yardım, güvenli ve kontrollü araç kullanımı gibi konularda seminer verildi. Düzenlenen Seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Belediyesi zabıta müdürü Sedat Köse, Karabük Umumi Servisçiler ve Otobüsçüler Odası başkanı Hüseyin Kılıç, İl Jandarma Komutanlığından ve İl Emniyet Müdürlüğünden temsilciler İle Okul Yöneticileri Ve Servis Şoförleri Katıldı.

Servis şoförlerine yönelik yapılan bilgilendirme seminerinde; “Okul servis araçlarında ve taşıma işlerinde çalışacak şoför ile rehber personelde aranacak şartlar, taşımacı ve şoförlerin yükümlülüğü ile genel trafik kurallarından bahsedildi.

İstenmeyen kazaların önüne geçebilmek için şoförlerin uyacağı başlıca trafik kuralları slayt gösterisiyle şoförlere anlatılırken, Servis şoförlerinin öğrencilerle nasıl iletişim kurmalarının da anlatıldığı seminer daha sonra soru cevap şeklinde devam etti".

Editör: Haber Merkezi