1eb2dkantin1Karabük İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okullarda gıda işletmelerine yönelik hijyen eğitimi verildi. “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” çerçevesinde Karabük genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren yaygın ve örgün eğitim kurumları bünyesinde bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerine yönelik eğitim yapıldı.

Karabük İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce müştereken yürütülen eğitim çalışmaları kapsamından Karabük Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirile eğitime, eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden sorumlu öğretmenler ile eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin çalışanları katıldı. Eğitimlerde, 5996 sayılı Kanun ve İlgili Yönetmelikler, Gıda Mevzuatı, Gıda Güvenilirliği, Hijyen Gereklilikleri ve Kuralları gibi konularda bilgi verildi.

75 eğitimci, 65 gıda işletmesi çalışanı olmak üzere toplam 140 kişiye eğitime katılarak gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarından dolayı birer belge verildi.

Editör: Haber Merkezi