CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR, ÖĞRETMENLERE ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNDE %50 İNDİRİM SÖZÜ VERDİ


 

ERDAL DEMİR “YÜRÜME ENGELLİLERE AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE, ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARA DA KREŞ SÖZÜ VERİYORUM”


 

 demir-ogretmen


Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, seçim çalışmalarını okulları gezerek devam ettiriyor. İl Merkezindeki tüm eğitim kurumlarını gezen Demir, öğretmenlerden oy istedi.

Erdal Demir “Karabük merkezdeki tüm okulları geziyoruz. Öğretmenler ve okul çalışanları ile sohbet ediyor, onların sorunlarını dinliyoruz. Eğitim gören çocuklarımızın aralarına karışarak yorgunluğumuzu unutuyoruz.” Dedi.

ÖĞRETMENLERE TOPLU TAŞIMADA %50 İNDİRİM

Okulları gezerek, eğitim camiasından ve okul çalışanlarından oy talep eden CHP Karabük Adayı Erdal Demir “Okullarımıza yaptığımız geziler sırasında Cumhuriyetimizin temel taşlarını oluşturan öğretmenler ile sohbet ettik. Onların sorunlarını dinledik. Gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz, çocuklarımıza verdikleri eğitim çalışmalarında kafaları rahat olmalı. Karabük Belediye Başkan Adayı olarak onlara şu sözü veriyorum; Nasıl eğitim gören çocuklarımız, hattı belediyeye ait toplu taşıma ücretlerinden %50 indirimli yararlanıyorlarsa, onları eğiten öğretmenlere de %50 indirim yapacağız.” Dedi.

ZİHİNSEL VE BEDENSEL ENGELLİLERE DESTEK

Bedensel engelliler arasında, yürüme engelli olanlara akülü tekerlekli sandalye sözü de veren CHP Adayı Demir, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini de ziyaret ettiklerini belirterek şunları söyledi;

demir-otistik“Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret ettik. Burada eğitimcilerin ve ailelerin sorunlarını dinledik. Karabük’te bir eksikliğin olduğunu daha gördük. Zihinsel engelli ve Otistik çocuk sahibi aileler gün içinde çarşıya, pazara giderken bu çocuklarını kısa süreliğine bırakabilecekleri bir yer yok. Karabük Belediyesi olarak, bu çocuklara sahip ailelerin, çocuklarını gün içinde 3-5 saatliğine bırakabilecekleri bir otistik ve zihinsel engelli çocuk kreşi kuracağız. Otistik ve zihinsel engelli çocuklarımız en basitinden bir diş çekimi için Ankara’ya gidiyorlar. Karabük’te Ağı ve Diş Hastanesi olmasına rağmen bu hizmeti verilemiyor. Biz bu eksikliği de gidereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi