Fatih Projesi kapsamında Karabük’te 775 adet tablet bilgisayar dağıtıldı. Tablet Bilgisayar dağıtımına devam edilecek.Fatih

 

tablet-pc

 

Projesi kapsamında Karabük Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Tablet bilgisayar dağıtımına; Vali İzzettin Küçük, Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Pilot okul olan Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrenci olmak üzere toplam 169 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, Vali İzzettin Küçük, öğrencilerin bu proje kapsamında daha da başarılı olacaklarını söyledi.

20130218AW000811_01Vali Küçük, “Türkiye’nin tamamında başlatılan bir proje, bugün Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde yarında İmam Hatip Lisesi’nde dağıtım yapacağız. Milli Eğitim en önemli projelerinden birisi bu. Muhakkak ki eğitim kalitesi, eğitim mesafesi yükselecektir. Bütün duyu organlarına hitap eden bir proje, akıllar tahtalar dağa önce dağıtılmıştı, 775 tane daha dağıtımı yapılacak. Bütün okullarımızda olacak bunlar. Eğitim kalitemizi, başarımızı yükseltecektir. Büyük başarıları imza atacak gençlerimiz için çok önemli destek olmuştur. Bunlar şuan için 9b. Sınıflara dağıtılacak, bunlar çocukların üzerine zimmetleniyor. Devam ettikçe kendilerinde olacaklar. İlimiz için hayırlı olsun” dedi.

Öğrenciler de, tablet bilgisayarlar için teşekkür ederek, “Bu proje bizim için çok iyi oldu. Günümüz teknolojisine uygun, daha pratik bir uygulama ile derslerimizde daha da başarılı olacağız” dediler.

Fatih Projesi kapsamında Karabük’te 17 okulda 404 adet LCD panel etkileşimli tahta kurulumu tamamlanırken, her okula birer yazıcı ve birer kamera dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında öğretmenlere 63 saat, yöneticilere 24 saat hizmet içi eğitim verilirken, etkileşimli tahtalara Bakanlığın göndermiş olduğu ders içerikleri yüklendi. Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 497 öğrenciye, 69 öğretmen ve yöneticiye 40 adet yedek olmak üzere toplam 606 tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde 169 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.