Karabük İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1. sınıf öğrencilere yönelik "Okul Çağı İşitme Taraması Programı" kapsamında, Karabük Fevzi Çakmak İlkokulu'nda tarama yapıldı.


 

20160217AW662721_02İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, yaptığı açıklamada, çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerin sağlanabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'nca çeşitli tarama programlarının yapıldığını söyledi.

Okul çağı çocuklarda sık görülen işitme kayıplarının erken tanısına yönelik olarak tarama programı başlatıldığını belirten Tiryaki, “Normal konuşmanın ana şartı işitme duyusunun yeterli olması. 2008’den bu yana çocuklar doğar doğmaz işitme taramaları yapılıyor.

Bu sene 2 bin 441 çocuk doğdu ve bunların tamamına işitme tarama testi yapılmıştır. Tarama programı kapsamında ilimizdeki ilköğretim okullarında eğitim gören 1. sınıf ve 5. sınıflarda öğrencilerine işitme taraması yapılıyor. Bin çocuktan 2 yada 3’ünde işitme problemi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu çocuklara gerekli cihazların verilmesi için onları hastanelere gönderiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi