“Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysimi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum” kampanyası kapsamında 2 aylık bir sürede toplanan giysi ve oyuncak yardımı kapsamında ilk Tır 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla gönderildi.


 
20160421AW725091_02Karabük İl Öğrenci Meclisi tarafından başlatılan “Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum” kampanyası kapsamında öğrenciler harçlıklarının bir kısmıyla, giysi ve oyuncaklarını sığınmacı çocuklara gönderdi.

Mart ayında başlayan kampanya dün itibariyle sona ererken, öğrenciler tarafından toplanan nakdi yardım temsili çekle Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’na teslim edildi. Daha sonra 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde bir program düzenlenerek tırlar, Şanlıurfa iline gönderildi.

Programda konuşan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, “Bizim varlık sebebimiz öncelikle çocuklarımız. Geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın çok yönlü olarak yetiştirilmesi, duyarlılıklarının geliştirilmesi de eğitimin amaçlarından biri.

Bizler Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim - öğretim faaliyetlerinde çocuklarımızın düşüncelerinden de yararlanmak istiyoruz. Bu yardım kampanyasını da örgütlü bir şekilde okul öğrenci meclis başkanlarımızı zaman zaman bir araya getirerek yaptık. Bu yıl iki ayrı okul öğrenci meclis başkanları toplantısı gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizde okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerinde onların gözü ile görülen eksiklikler, olumlu veya olumsuz gördükleri yönleri zaman zaman bölüştük ve bölüşüyoruz. İkinci toplantımızda ülkemiz öğrencilerimize, ülkemiz sınırları dışında cereyan eden savaş sebebiyle mağdur olan insanlar, hatta ilimizde de bu muhacir öğrencilerden var.

Bu özellikle Güney Doğu sınır illerimizde olan, mağdur durumda olan öğrenci arkadaşlar için bir şeyler yapıp yapamayacakları konusunda bir paylaşımımız oldu.” dedi.

Köse, kampanyaya il ve ilçelerde bulunan 180 okuldaki bütün öğrencilerin dahil olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi