Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan proje kapsamında Karabük’ten öğrenciler, öğretmen ve veliler Umre’ye uğurlandı.

20130126AW000244_04Karabük Müftülüğü tarafından Çamlık Camii’nde uğurlama programı düzenlenirken programa; Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, müftü yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Müftüsü Halil Bektaş, gurubun öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan özel bir gurup olduğunu belirterek, “2013 yılının ilk Umreci gurubu hareket ediyor. 26 Ocak’ta Cidde’ye ulaşmış olacağız. Aynı gün Mekke’de umremizi tamamlayacağız. 10 günlük bir Umre programı. Bizim için, Karabük için, İslam alemi için dualarda bulanacağız. Oralar duaların kabul edildiği mekanlar. Bu gurubumuz özel bir gurup. Öğrenci, veli ve öğretmenlerden oluşan gurup, 136 kişi var, diğer illerden de katılanlar olacak 282 kişilik kafile olacağız. Çok büyük bir kalabalık var. Allah herkese oraları ziyaret etmeyi nasip etsin. Bir hafta sonra ve ondan sonra da Ramazan ayına kadar Umre seyahatleri var. Bu süreç devam edecek. Kategoriler farklı, süreleri farklı, herkesin isteğine göre alternatif umre programları var. Şuana kadar 500’ün üzerinde kayıt yaptık” dedi.

Programda Kur’an okunurken, İl Müftüsü Halil Bektaş, Umre’ye gidenlere hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca kafiliye İl Müftüsü Halil Bektaş başkanlık yaparken, Umreciler otobüsle Ankara’ya giderken, oradan uçakla kutsal topraklara gidecekler.

Editör: Haber Merkezi