EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNLERİNDE TEDBİRLERİNİ ARTIRDI


 

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜR DR. SERHAT TEZSEVER, 66 OKULDA 106 PERSONELLE BİRLİKTE GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALDIKLARINI SÖYLEDİ


 

okul_polis-1

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, okulların açılması ile birlikte okul önlerindeki tedbirlerini de artırdı.

Yenişehir Okullar Bölgesine giderek alınan tedbirleri yerinde gören Karabük’ün başarılı İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Okullar açılmadan önce de tedbirlerimiz, ciddi manada planlı operasyonlarımız devam etti. Uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığımız operasyonda yaklaşık 19 kişi aldık ve bunların 15’i tutuklandı. Planlı bir operasyondu ve bunun devamında yine aynı şekilde 6 ay takip ettiğimiz, 7-8 ay takip ettiğimiz devamında bir operasyon daha yaptık, onda da beş torbacı aldık, bunlardan dördü tutuklandı, bu şekilde planlı operasyonlarımız devam ediyor.

Bunun yanında okullarımız açıldı. Okulların açılması ile birlikte yaklaşık 66 okulumuzda 106 personelimizle birlikte ciddi manada giriş ve çıkışlarda tedbirlerimizi aldık. Özellikle Toplum Destekli Polisliğimiz, Yunus Polislerimiz, Çocuk Şube Polisimiz, Trafik birimimiz, Asayiş Şubemiz, Terör, Güvenlik, İstihbarat birimlerimiz tedbirlerini bu şekilde alıyor.

Her giriş ve çıkışta okulların önünde tedbirlerimiz var. Bunun dışında okul içinde olabilecek her türlü bilgiyi alabilmemiz için de sorumlu okul polislerimiz var. Başlarında Şube Müdürlerimiz var. Polis baba olarak okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri ile birlikte irtibat halinde bilgi alışverişinde bulunuyorlar.”

BİZİM ELİMİZ KOLUMUZ EN BAŞTA EBEVEYNLERDİR, HALKIMIZDIR
Öğrencilerin velilerine de uyarılarda bulunan Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever “Bizim elimiz kolumuz en başta ebeveynlerdir, halkımızdır. Herhangi bir sıkıntı doğuracak bir olayda, şüpheli bir durumda ister taciz olsun, ister hırsızlık olsun, ister uyuşturucu madde konusunda olsun muhakkak polisimizle irtibata geçmeli, 155 aranmalı, biz de hemen devreye girmeliyiz, zaten bu birliktelik sayesinde de ciddi operasyonlara imza atıyoruz.

Yaptığımız operasyonlarda bize gelen tepkilere bakıyorum, değerlendiriyorum güzel artı pozitif söylemlerle okul_polis-2karşılaşıyorum ama bu dediğim gibi sadece polisiye tedbirler çok önemli olacak ama halkımızın da bizimle birlikte sırt sırta hareket etmesi de çok önemli.

Şöyle söyleyeyim yani muhtarlığımıza gittiğimizde, park bahçeleri dolaştığımızda, gelen bilgileri biz değerlendiriyoruz, halkımızdan da çok güzel bilgiler geliyor ve Allah’ın izni ile ciddi tedbirlerle halkımızla birlikte güzel operasyonlara imza atıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER ARKADAŞ ÇEVRESİNE DİKKAT ETSİN
emniyet_md_serhat_tezseverÖğrencilere de uyarılarda bulunan Müdür Tezsever “Öğrencilerimiz de muhakkak arkadaşlarına dikkat etsinler, arkadaş önemlidir. Hepimizin gençliği oldu, yani arkadaşımız ne yönde ise bizde o yönde hareket etmeye meyilli oluyoruz, yani arkadaşımız sigara kullanıyorsa, başka bir alışkanlığı varsa, o arkadaşı da ona meyil ediyor. Dolayısıyla arkadaşlarımızı seçerken de iyi arkadaş seçmek önemli, aileler de çaktırmadan uzaktan çocuklarına dikkat etsinler, şüpheli bir durum gördüklerinde de bizlerle paylaşsınlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi