KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 42 BİN ÖĞRENCİSİNİN YURT ÇİLESİ, KIZ VE ERKEK YURTLARININ İSE ÖĞRENCİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR


 

yurt-cilesi

Karabük Üniversitesi, yeni kayıtlarla birlikte bu yıl 42 Bin öğrenci ile eğitim-öğretime merhaba demeye hazırlanıyor.

Yeni kayıt yaptıran 10 Bin civarında öğrenci ve ek kontenjanlar ile 2 Bin yeni öğrencinin katılımı ile 42 Bin öğrenci kapasitesine ulaşan Karabük Üniversitesi büyürken, buna paralel olarak sorunlarda büyüyor.

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu her yıl ayrı bir dert olurken, 4 Bin kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumunun, binaları yetersiz kalıyor.

Yeni bir sektör olan özel öğrenci yurtları ve pansiyonları her yıl daha da fazlalaşırken, kontrol ve denetim yokluğu ise şikâyetleri had safhaya çıkartıyor.

Kredi Yurtlar Kurumunun kız öğrenci yurtları, erkek yurtlarına nazaran bir hayli fazlalık gösterirken, yine bu yıl açılan özel yurtların çoğunluğunun kız öğrencilerine yönelik olması, erkek öğrencilerin barınma sorununu arttırmaya başladı.

Kredi Yurtlar Kurumunun Bostanbükü’ne bu yıl yeni açtığı 800 öğrenci kapasiteli yurdun da Kız yurdu mu, yoksa erkek yurdu mu olacağına daha karar verilemedi.

Özel yurt ve pansiyon sahipleri, kız yurtlarının şu andaki doluluk oranlarının %30-40’larda olduklarını belirtirken, erkek öğrencilerine barınma hizmeti veren yurtların ise şimdiden dolduğunu ifade ediyorlar.

Özel yurt ve pansiyon sahipleri erkek öğrencilerin barınma sorununu daha da fazla hissettiklerini öne sürerlerken, yaşanabilecek önemli bir soruna da şimdiden dikkatleri çekiyorlar.

Kız yurtlarının doluluk oranları yeterli gelmezse, birçok kız yurdunun önümüzdeki birkaç ay içinde kapanabileceğini ve buralarda kalan kız öğrencilerinin büyük bir barınma sorunu ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

KBÜ’de okuyan öğrencilerin kız ve erkek oranları ise neredeyse yarı yarıya olduğu da, ifade edilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.