Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Karabük’te üniversite ve lise öğrencileri ile siyasi partilerin kadın kolları, STK temsilcileri eylem yaptı.


 

20150216AW326780_02Tarsus’ta hunharca bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepkiler sürüyor.

Sosyal medya üzerinden haberleşen öğrenciler, Mersin'in Tarsus ilçesinde cesedi yakılmış halde bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınamak için Karabük Belediyesi önünde toplandı. Burada "Özgecan Aslan, katillerine idam", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Özgecanımız yandı, başka canlar yanmasın" gibi sloganlar atan grup, hazırladıkları çeşitli dövizlerle cinayeti protesto etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Çağatay Demir, Türkiye’deki kadın cinayetlerine dikkat çekerek, cezaların ağırlaştırılmasını, kadına yönelik şiddete durmak için gereken her şeyin yapılmasını istedi.

Demir, “Özgecan, kardeşimizde, canımızdı, bacımızdı, annemizdi, ona saplanan bıçak darbeleri yüreklerimizi dağladı, yüreklerimiz yandı. Her kadın cinayetinin ardında erkek haklı bulunmasın. Özgecan'ın minibüse binmesi suç muydu? Kadınları artık cinsel obje olmaktan görmekten vazgeçin. Kadınlarımız analarımız, bizi doğuranlar, bize bakanlar, bizi büyütenler, her şeyimiz onlar. Kadın erkek eşitliği deyip, kadınlarımıza şiddet uygulayanları, küfür edenleri, tecavüz edenleri kınıyoruz” dedi

Şeyda Başbuğa adlı bir öğrenci ise kadın cinayetlerini ve Özgecan cinayetlerini kınarken, tecavüzü suç olmaktan çıkaran, kadını devlet korumasında iken bile şiddete maruz bırakanları eleştirdi.

Toplanan grup daha sonra yürüyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi