REKTÖR POLAT, TERCİH SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ 


 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ REFİK POLAT “ÜNİVERSİTEMİZ YÜZDE 99,3’LÜK DOLULUK ORANINA ULAŞTI”


 

ogrenci-sayisi-50bin

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih sonuçlarını değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’nde yeni açılan bölümlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirme yaparak Karabük Üniversitesini tercih eden öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, şu açıklamalarda bulundu;

“Öncelikle Karabük Üniversitesi ailesine katılan ve Üniversiteli olma heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, Üniversitemizde gerçekleştirecekleri eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.

Üniversitemiz kurulduğu günden bu güne bilinenlerin izinden gitmeyerek Türkiye’nin ihtiyacı olan bölümleri açmış ve bu bölümler açıldığı günden itibaren tercih kılavuzunda öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görmüştür.

Bugünde tercihlerin açıklanması ile her yıl doluluk oranını yüzde yüzlere çıkaran Üniversitemiz 2015 ÖSYS Tercih sonuçlarına göre; Lisansta % 99,2 Önlisans’ta %99,5’lik ve toplamda %99,3’lük doluluk oranına ulaşmıştır.

Geleceğin söz sahibi olacak gençleri yetiştirirken hangi alanda olursa olsun teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim ile ülkemizde kendi alanında Türkiye’nin en nitelikli öğrencilerini yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerimizin bizzat kendilerinin düzenlemiş olduğu bilimsel sosyal ve kültürel etkinlik yaşanmakta, bu faaliyetler aktif bir katılım ile binlerce öğrencimiz ile buluşmaktadır.

Bulunduğu toplumla kaynaşan ve bütünleşen üniversitemiz Karabük Halkının da toplumsal faydanın artması için ailemize yeni katılan öğrencilerimizi kendi evladı gibi bağrına basarak örnek bir misafirperverlik içinde olacaklarını arzuluyorum. Ailemize katılan değerli gençlerimizi tekrar tebrik ederek eğitim hayatlarından başarılar diliyorum.”

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRENCİ SAYISI 50 BİNİ AŞTI
Karabük Üniversitesi lisans bölümlerinde 5 bin 670 kontenjanına 5 bin 628 öğrenci yerleşerek, doluluk oranı yüzde rektor-polat99,2’ye yükseldi.

Önlisans bölümlerinde 4 bin 254 kontenjanına 4 bin 232 öğrenci yerleşerek, doluluk oranı yüzde 99,5’e, toplamda ise 9 bin 924 kontenjanın 9 bin 860 öğrenci yerleşerek, yüzde 99,3’lük doluluk oranına ulaştı.

40 bin 356 olan öğrenci sayısı 2015 ÖSYS tercih sonuçlarına göre 50 bin 216’ya ulaştı.

Editör: Haber Merkezi