Karabük Belediyesi şehrin yüksek ve engebeli mahallerinde vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak adına yaptığı yatay asansörün, üstünün kapanmasının ardından vatandaşlara hizmet vermeye başladı.


 

20032015_yatayasansor_6Kentin değişik bölgelerine ve mahallelerine yürüyen merdiven, üst geçit ve kule asansör yaptıran Başkan Vergili, Öğlebeli Mahallesi'ne yaptırdığı yatay asansörün üstünü kapatmasıyla birlikte mahallenin hizmetine başladı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yeni dönem projelerinden birisi olan yatay asansör hizmetinin hayata geçirilmesi vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. 70 metre uzunluğunda raylı sistemlerle hareket eden ve iki ayrı kabinden oluşup 12'şer kişinin bindiği asansörler bir dakikada aşağı inip, yukarıya çıkıyor.

Asansör sayesinde mahalle sakinleri yorulmadan evlerine ulaşırken, şehrin en büyük kabristanlığı olan Öğlebeli Mezarlığı'nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için ise büyük bir kolaylık oldu.
Vergili: Karabük herşeyin en İyisine layık Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; ''Önceki dönemde halkımıza vaat ettiğimiz bütün projeleri fazlasıyla hayata geçirdik. 30 Mart seçimlerinin hemen öncesinde de ilimize kazandıracağımız projelerin sözünü yeni dönemimiz için vermiştik. Öğlebeli Mahallesinde yaptığımız yatay asansörün üstünü kapatma kararı almıştık. Üstünü kapatarak faaliyete geçirdik. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Biz her zaman Karabük her şeyin en iyisine layık bilinciyle çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Karabük cazibe merkezi olması içinde Belediye olarak var gücümüz ve imkanlarımızla çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz'' dedi.

Karabük’te Böyle Bir Yatırım Görmedik


 

20032015_yatayasansor_4Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin talimatıyla yapılan asansörden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. "Mahallemiz şimdi gerçekten çok güzel oldu. Başkanımızın ve çalışma arkadaşlarının sayesinde rahat bir şekilde çarşıya inebiliyoruz. Eskiden yolumuz çok kötüydü ve engebeli olduğu için çıkmakta zorlanıyorduk. Şimdi ise rahatlıkla çıkıp inebiliyoruz. Biz mahallemizde böyle bir yatırım bu zamana kadar görmedik. Başkanımız Rafet Vergili’ye ve ekiplerine mahallemize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı mahallemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinde başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştular.