9-10 Mart 2013 tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013’de robot yarışmalarına katılan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Kulübü yarışmadan 3 ödülle döndü.

 

20130311AW000780_03Sumo, mini sumo, çoklu mini sumo, çizgi izleyen, arama kurtarma, triatlon, çöp toplayan robot, mayın tarlası ve serbest kategorilerinin yer aldığı yarışmaya KBÜ Robot Kulübü çizgi izleyen, sumo ve mini sumo olmak üzere üç kategoride katıldı.

Üçü yurtdışından olmak üzere 20 üniversite ve 12 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 281 robot, sumo kategorisinde 59 robot ve mini sumo kategorisinde 327 robot yer aldı. Toplamda 810 robotun, binin üzerinde katılımcının ve 2 bin 500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübü sumo robot ve mini sumo robot alanındaki robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi. Sumo robot kategorisinde 59 robot arasından çeyrek, finale Hırçın ve Neşter, yarı finalde Hızlı ve Öfkeli robotları çıktı. Öfkeli adlı robot birinci, Hızlı adlı robot üçüncü oldu. Mini sumo kategorisinde ise 327 robot arasından Mızrak adlı robot finale kaldı ve ikinci oldu. KBÜ Robot Kulübü bu alanda ilk defa ödül alırken, çizgi izleyen robot kategorisinde 281 robot arasından Elastikus adlı robot 21. oldu. Bayraklı tasarımı ile ilgi çeken ve övgü alan Sumo robotu aynı zamanda kendi kategorisinde yarışmalara katılan üniversiteler arasında en iyi dereceyi KBÜ’ye kazandırdı.

20130311AW000780_01Konuya ilişkin açıklama yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, başarının destekçisi olmaya her zaman devam edeceklerini söyleyerek, “Karabük Üniversitesi her geçen gün gelişip büyüyen, bununla birlikte büyük başarılara imza atan, dünya çapında bilinen bir üniversite haline gelmiştir. Her güne yeni bir teknoloji ile uyandığımız bugünlerde zirvede kalmak mümkün değil ancak, Karabük Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu güne teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, bununla birlikte öğrencilerimiz de kendilerini sürekli yenileyerek her yıl bizleri Karabük Üniversitesi olarak başarıdan başarıya taşıyorlar. Bunun en güzel örneği ödüllere doymayan ve katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren Robot Kulübümüzün Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013’de elde etmiş olduğu başarıdır. Robot Kulübümüz bu başarı ile hem başarılarına bir yenisini eklemiş hem de bu alanda Karabük Üniversitesi’nin yerini tescillemişlerdir. Bizde Rektörlük olarak Robot kulübümüz ve diğer tüm kulüplerimizin her daim arkasında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen Kulüp Akademik danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır’a, bilgi ve becerilerini esirgemeyen Öğr. Gör. Ali Uysal, Arş. Gör. Tuncay Soylu, Arş. Gör. Batıkan Erdem Demir, Arş. Gör. Emel Soylu ve Robot Kulübü üyelerine teşekkür ediyor, Karabük Üniversiteli olmanın farkını ortaya koyan nice çalışmalara imza atmaları temennisiyle başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi