İLK 2002 YILINDA KARABÜK ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİK BAŞKANI SEÇİLEN NURETTİN TÜMEN 12 YILDAN SONRA 4. DÖNEMİNE “MERHABA” DEDİ.


 

tumen-4-donem

 

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin olağan genel kurulunda Nurettin Tümen, güven tazeledi.

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 6. Olağan Genel kurulu Gençli Merkezi salonunda yapıldı.

Tek aday ile gidilen seçimlerde Nurettin Tümen güven tazeledi.

Yoğun katılımın olduğu genel kurula; Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Cumhur Ünal, TSO Başkanı Sedat Namal, TSO Meclis Başkan Vekili Adnan Çebi, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Gaziantep Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birlik (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ile esnaf odaları Başkanları, siyasiler ve esnaf odaları üyeleri katıldılar.

Gündem gereği Divan teşekküle ile başlayan Genel kurulda Divan Başkanlığını GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu yaptı.

Divan teşekkülünün ardından kongrede üyelere hitaben konuşan Nurettin Tümen, temsil ettikleri camianın herhangi bir sokak eylemi ve taşkınlıklarda yer almadığını, devletinin sıcak şefkatini yeterince hissetmemiş olsa dahi onun iyi ve kötü gününde her zaman yanında olmuş bir teşkilatın temsilcileri olduklarını söyledi.

20140505AW080916_02Tümen konuşmasında ayrıca, “Esnaf ve sanatkârlarımız el emeği göz nuru ve kendi öz sermayesi ile geçimini sağlayan, devletten bir şey istemeyen ama devletin sosyal sorumluluğunu kendisi ve yanında çalışanları istihdam ederek azaltan, ekonomiye katma değer sağlayan ve ülke nüfusunun yüzde 15-20 ‘sini teşkil eden geniş bir aile topluluğudur. Vitrinde görünmeyi arzu etmeyen, mütevazı ve sorumluluğunu bilen, temsil ettiği esnaf ve sanatkârların sorunlarını çözmeye çalışan gözlemleri ve isabetli kararlarıyla kamuoyunda göz dolduran saygın kişilersiniz. Sizlerle olmak ve beraber yöneticilik yapmak bizlere onur ve gurur vermektedir. Tarih boyunca esnaf ve sanatkârlar ve onların sorunlarına eğilmeyen yerel ve ülke yöneticilerinin başarılı olamadıkları görülmektedir. Karabük esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını ülkemiz esnaf ve sanatkârın sorunlarından ayrı tutmamız mümkün değildir. Bu sorunlarımızın bazıları yerel bazda bazılarının da hükümet bazında çözülmesi gerekli olan sorunlarımızdır. İş yeri açma ruhsatı, ilan reklam vergileri, pazar ruhsatı, kafe ve eğlence vergileri, kapasite, güzergâh ve durak vergileri gibi bazı sorunlarımız yerel bazda özellikle belediye başkanlığı ile çözülmesi gerekli olan sorunlarımızdır. Vergi sistemindeki adaletsizlik, iş yeri açılışlarının arz ve talebe göre olmayışı, kayıt dışılığın önlenememesi, SGK, Bağkur primlerinin yüksek oluşu, bölgesel KDV’nin uygulanmaması, hiper ve süper marketler yasasının çıkmayışı, emekli olupta iş yeri açanlardan kesilen sosyal güvenlik destek pirimi, karayolları taşıma kanununun uygulanmaması ve tonaj tahdidinin olmayışı gibi sorunlarda ulusal bazdaki sorunlarımızdır” dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise esnaf kesiminin kendileri açısında çok önemli olduğunu söyleyerek, “Değerli Başkanımız Nurettin Tümen ve ekibi Karabük için bir şans. Esnaf kesimini en iyi şekilde temsil ederek kurum ve kuruluşlarla iyi bir diyalog içerisinde ortaya seriyorlar. Ne zaman kendilerini ziyaret etsem hizmet binalarının yeterli olamadığını düşünüyorum. Karabük Esnaf Odaları Birliğinin daha güzel bir hizmet binasına kavuşmasını temenni ediyorum. Gerek hükümet gerekse bakanlıklar nezdinde üstüme düşeni yapacağım. Her zaman bu yardıma ve diyaloğa hazırım” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Sedat Namal ise, Esnaf ve Sanatkalar ile Ticaret Sanayi Odaları birer kardeş kurumlar söyleyerek, “Bundan sonra oda Başkanlarımızla beraber Karabük’ün geleceği noktasında sanayicimizin, iş adamlarımızın ve esnaflarımızın ne istediklerini, nasıl Karabük’te ticaret yapmaları ve nasıl yönetilmek istediklerini masaya yatıracağız. İleri demokrasilerde siyasilerimiz seçildikten sonra ilk önce ticaret ve esnaf odalarını ziyaret ederek onlar için neler yapabileceklerini masaya yatırarak kuralları ve kanunları onlara göre çıkarılar. Bizde bu uygulamayı Karabük’te Belediye Başkanımız ve bizi yönetecek insanlara bu kurallarımızı beraberce ortaya koyarak daha iyi hizmetler yapacağız. Bizim de kendi binamızla ilgili sıkıntılarımız var ama inşallah Milli Emlak Genel Müdürlüğünden bir yer satın alıyoruz. Buraya yapacağımız binamızda bütün odalarımızı aynı çatı altında toplamayı arzu ediyoruz ve inşallah bununda temelini en kısada sürede atacağız” dedi.

Kongrede ayrıca daha önce uzun yıllar çeşitli odaların Başkanlığını yapmış olanlara katkılarından dolayı plaketler verildi.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Nurettin Tümen 77 oy alarak güven tazelerken yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“ Hüseyin Kılıç, Seyit Ahmet Karabacak, Muammer Dumaner ve Muzaffer Şık.”

Editör: Haber Merkezi