AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Güneş mesajında şunları söyledi;

"Değerli Hemşehrilerim, Bayramlar dini ve milli hisleri coşturan, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal hayatı canlandıran, bir gönül medeniyeti olan İslam’ın; yoksulu gözetme, yetimi sevindirme, güçsüzü kollama, muhtaçla paylaşma gibi yüce değerlerini yaşatan müstesna günlerdir. 

İnsanı insan yapan değerleri yeniden hatırlatan, yalnızlaşan modern insana kendini ve çevreyi fark etme imkânı sağlayan, topluma sevinç ve hüznü, sevgi ve dostluğu paylaşma ortamı sunan, bireysel huzur ve mutluluğu kitlesel boyutta derinden hissedilen son derece önemli zaman dilimleridir. Bu özel günlerde dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakarak gönülleri birleştirmek ve yeniden kenetlenmek hepimizin öncelikli görevidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür. 

Kıymetli hemşehrilerim, Kurban Bayramı vesilesiyle inanıyorum ki çeşitli ziyaretler yapacağız. Bütün bunları yaparken, dikkat etmemiz gereken şey, sevgi ve muhabbeti yaymak olmalıdır. Bugünlerde şüphesiz ki şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmamamız gerekir. Unutmayalım ki onlar ve aileleri hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıkları olan canlarını ülkemizin geleceği için feda etmişlerdir. Bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, ülkemize ve dünyamıza barış ve huzur getirmesini diliyorum."
 

Editör: Haber Merkezi