MERHABA…


Karabük Net Haber olarak bundan sonra gündemi haftanın iki günü analiz edeceğiz.

Artık Salı ve Cuma günleri "Net Analiz" de okuyucularımızı kamu adına bilgilendirmeye çalışacağız.

Gündemin ortasından, kıyısından yazılarımızı sizler ile paylaşacağız.

Tekrar merhaba…

 

KAMİL GÜLEÇ SUSKUNLUĞUNU BOZDU

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çağ - Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kamil Güleç 6 sayfalık yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Baba, oğul Güleç ailesi ile ilgili olumsuz algı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

Karabük Net Haber olarak Sayın Güleç’in yazısına yer vermedik.

Neden mi..?

Karabük’te TSO Başkanlığı yapmış köklü bir sanayici, kendimizi bildik bileli Karabük basınını yok sayacak ve ardından “Ben bir basın açıklaması yaptım, bunu kamuoyuna yayın” diyecek.

Sayın Güleç, uzun yıllardır tanımadığı Karabük basınına bu açıklamasını göndereceğine, keşke ulusal gazetelere ilan verseydi.

Hem hiç düşünmediği Karabük basınını böyle rencide etmemiş olurdu, hem de kucak dolusu para vermeye alışık oldukları ulusal basını memnun ederdi.

Zaten Sayın Güleç’e BRTV Yönetim Kurulu Başkanı ve Usta Gazeteci Sayın Mehmet Çetinkaya gerekli cevabı vermiş.

Sayın Çetinkaya’nın yazısından bir alıntı şöyle;

“Hoppaaaaa, Kardemir yönetimi gayet güzel güzel geçiniyor. Biz bir rüya görmüşüz, rüyamızda Yolbulan gurubu ile Güleç gurubu arasında bir sorun varmış. Biz de sabah uyanınca, bu rüyamızı haber yapmışız.


Rüyamızı haber yapınca, Güleç gurubu koşmuş mahkemeye gitmiş, mahkeme kardeşim adam gazetecilik görevini yapıyor, toplumu aydınlatmak gazetecinin hakkı, ben haberde doğruluk ilkesine bakarım, haberin bütününe bakarım diyerek sizin açtığınız davayı RED etmiş…


Bunlar gerçek değil, bir rüya imiş….!


Öküz altında buzağı arayan kişi olarak biz kast ediliyorsak, doğrusu biz öküzün altında buzağı görmedik ama “İnek altında buzağı” vardı gördüğümüz yerde.


Korku dağları aşmış…


Ortaklar arasında “her şey güllük gülistanlık”, Sayın Şahin “Doğal Başkan…”


Tertipçi haberciliğimiz ile ne kadar gurur duysak azdır.


Öyle bir tertip yapmışız ki, ortaklar arasında sorunlar varken ve bu sorunlar ayyuka çıkmışken, bizim haberimize açıklama gönderen muhatap, yok öyle bir şey “öküzün altında buzağı arıyorsun.” diyor.



 

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın Ahmet Nur’u basın hayatımız boyunca tanırız. Kendileri Karabük’te çok uzun yıllardır siyaset ve cemiyet hayatı içinde görev yapmış önemli bir isim.

Ve şu an siyaset ve cemiyet adamlığı popülaritesinin doruğunda bulunuyor, e tabi ki 25-30 Yıl sonra bunu da hak ediyor.

Fakat kendi iradesi dışında, kendisini zora sokuyor gibi…

Nasıl mı..?

MÜSİAD Karabük Şube Yönetimi içinde bir grup, AK Parti Karabük İl Teşkilatı ile son derece ters düşmüş gibi bir durumda.

Öyle ki, ithamlar, iddialar ve söylemler yenilir yutulur cinsten değil.

İş nefrete ve hatta çözümü bulunmaz bir kavgaya kadar dönmüş.

MÜSİAD’ın Karabük Şube Başkanı da bu kavganın içinde bildiğimiz kadarı ile istemeyerek de yer almış gibi.

Ama Sayın Nur kendi kavgası olmayan bu süreç içinde 25-30 yıllık siyaset ve cemiyet hayatı birikimine yazık ediyor. Çünkü kendisi çok güçlü bir backgrounda sahip.

Sonuçta Karabük MÜSİAD’dan Ahmet Nur gidip, yerine on tane başka başkan gelse, bu grubun kavgası bitmez ve bu tür kavgada tarafların galibi ya da mağlubu artık olmuyor.

Kavgalı taraflardan kim haklı veya haksız diye artık bakılmıyor. Kavga edeni kimsenin istemediği gibi, Ankara’da istemiyor.

Her iki tarafta zarar görür, ha biraz az, biraz fazla…

Öte yandan bu kavga çerçevesinde, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve yönetimi hakkında yapılan konuşmalar, ithamlar ve iddialar artık Karabük’te AK Parti’nin hükmü şahsiyetine zarar vermeye kadar gidiyor.

Bu sürece birilerinin artık dur demesi gerekir.

 

BOSTANBÜKÜ KÖY ARSALARI NE OLDU..?

Geçtiğimiz günlerde Bostanbükü Köyünün ortak malı olan arsaların muhtarlık marifeti ile ucuz yollu satıldığı iddialarını haber bültenlerimize taşımıştık.

Karabük Üniversitesinin yerleşkesine çok yakın olan bu arsaların günümüzde dönümü  1 ile 1.5 milyon liraya satılırken, Bostanbükü Köyünün ortak malı olan 10 dönüme yakın bir arsanın 10-15 Milyon Liraya satılması gerekirken, toplamda 2.5 Milyon liraya satıldığı iddialarını araştırılması için haberlerimizde yer vermiştik.

Acaba bu satışta izni ve imzası bulunan Safranbolu Kaymakamlığı bu iddiaları şimdi araştırıyor mu? İnceleme başlatmışsa iyi de, başlatmamış ise biraz daha geçmiş yıllardan doğru başlatmasında fayda var diye düşünüyoruz.

Öyle ‘milletin malı deniz’ anlayışına acaba geçit verilecek mi..?

 

RAFET VERGİLİ KALICI BİR ESERE İMZA ATMA PEŞİNDE

Karabük’ün MHP’li Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili ikinci ve son dönemini sürdürüyor.

3 yıl sonra tekrar Belediye Başkanlığına aday olmayacağını hiç çekinmeden ve rahat bir şekilde deklare ediyor.

Haklı da ama siyaset bu, ne olacağı belli olmaz diyelim.

Sayın Vergili, toplumsal getirisi yüksek ama uzun vadeli olmayan hizmetleri bir yana koyarak, arkasında kalıcı bir eser bırakma peşinde.

Mesele Karabük şehir içi toplu taşımacılığa ‘Raylı sistemleri’ getirerek…

Sayın Vergili, Karabük şehir içine raylı sistemlerin başlangıcını yapsın, kendiliğinden kenti örümcek ağı gibi ilerleyen yıllarda sarar ve Safranbolu’ya da gider bu hizmet.

İşte o zaman uzun yıllardır halk tarafından tek hatırlanan Karabük’ün eski belediye başkanlarından rahmetli Necmettin Şeyhoğlu gibi, kendisi de unutulmaz.

Başkan Vergili’ye bu hizmetlerinde Karabük’ün Devlet Büyüğü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’de destek verecektir.

Sonuçta hizmetin toplum için yapılması, Sayın Şahin’in en önemli kriterleri arasında yer alıyor.