ÖZEL VATAN HASTANESİ ÇALIŞANLARI EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR


 

MAAŞLARINI ALAMAYAN VATAN HASTANESİ ÇALIŞANLARI İŞTEN ÇIKARILMAYI İSTEDİ


 

vatanhastanesi-neolacak


Karabük’te, Özel Vatan Hastanesinin 180 çalışanı, üç aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

Karabük'te yıllardır hizmet veren bir özel hastanenin çalışanları, öğle saatlerinde hastanenin önünde toplanarak alkışlarla hastane yönetimini protesto etti. Üç aydır ücretlerini alamadıklarını söyleyen hastane çalışanları, alkışlarla eylemde bulunarak işten çıkarılmayı istedi.

Hastanede çalışanlar adına bir açıklama yapan Hakan Kaya, en son Temmuz ayında maaş aldıklarını ve o günden bu yana maaş alamadıklarını söyleyerek, “Bütün çalışanlar mağdur, doktorlar hariç. Hastane çalışanı olarak yaklaşık 180 kişi kaldık. 25 kişi ihtar çekip ayrıldı. Doktorlar yönetimden idareden aldıkları senetlerle alacaklarını tahsil etti. Çalışanlar ise Temmuz ayından bu yana maaş alamıyor. Hastanede bugünden itibaren yemek çıkmıyor. Biz de poliklinikte herhangi bir hizmet vermek istemiyoruz artık" dedi.

Belediye Başkanı ve Vali’ye seslerini duyurmak istediklerini anlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, yıllardır burada hizmet veriyoruz ama hiç kimse gelip bize derdimizi sormuyor. Seçim yaklaşıyor ve şimdi gelip sorarlar ne istiyorsunuz diye. Bundan sonraki günlerde de çalışanlar olarak toplanacağız. Bizim bu saatten sonra beklentimiz maaş almak değil, çünkü ödeyeceklerini sanmıyoruz. Sadece tüm çalışanların işten çıkarılmasını talep ediyoruz. İcra ve hacizlerden dolayı bize para verme durumları yok. Biz sadece karta basıp içeride oturuyoruz. Birçok hastaneleri kapandı. Bu sadece bize özgü bir şey değil. Birileri artık bizim mağduriyetimizi duysun. En azından işten çıkışımızı versinler de en azından işsizlik maaşı alıp evlerine ekmek getirsinler.”

Şenel Öğüt ise yaşanan sıkıntıya artık bir çözüm bulunmasını isteyerek, “Kimse gelip bize bir şey söylemiyor. Yeter artık, kendimizi asalım mı, yakalım mı? Bunu yaptıktan sonra mı gelecekler” dedi. Çalışanlar daha sonra alkışlarla tepkilerini ortaya koydu.

Öte yandan Hastanede tam bir başıboşluk oluştuğu ve doktorların hastalardan direkt ücret aldıkları iddia ediliyor.

 

HABERİN VİDEOSU


 



 

Editör: Haber Merkezi