ÜNİVERSİTEYE 10 YILLIĞINA VERİLEN YEŞİL MAHALLE’DEKİ BİNAYI, ÜNİVERSİTE BELEDİYEYE GERİ TESLİM ETTİ


 

2008 YILINDA BELEDİYE BİNASI OLARAK YAPILAN BİNA ŞİMDİ NE OLACAK?


 

ne-olacak-bu-bina

2008 Yılında AK Partili dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından yeni Belediye Binası olarak yaptırılan Yeşil Mahalle’deki binanın bir türlü kaderi belirlenemiyor.

2009 Yılında Belediye Başkanlığını kazanan ve yeni Belediye binasına gitmeyeceğini açıklayan MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 4 Kasım 2010 tarihinde Tıp Fakültesi olarak kullanılması için Karabük Üniversitesine 10 yıllığına bedelsiz vermişti.

Dönemin Rektörü söz konusu bu binayı uzun süre kullanmamış ve son yıllarda birkaç derslik için kullanımı yapılmıştı.

Hatta konuyla ilgili Başkan Rafet Vergili, Milletvekili Osman Kahveci tarafından siyasi tedirginlikler nedeniyle Rektöre baskı yaptığını belirtmiş ve kamuoyunda tartışma başlatmıştı.

ÜNİVERSİTE GERİ VERDİ

KBÜ Geçtiğimiz günlerde işine yaramadığı gerekçesi ile süresi dolamadan binayı Karabük Belediyesine geri teslim etti.

Üniversite devir gerekçesinde özetle; “Tıp Fakültemizin kurulmasından sonra Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yasal mevzuatın Üniversitemize Tıp Fakültesi bünyesinde bir araştırma hastanesi kurmasına izin vermemesi ve nüfusu 750 binin altında olan illerde Sağlık Bakanlığının Hastane ile Tıp Fakültelerinin ortak kullanım protokolü kapsamında zorunlu hale getirmesi nedeniyle, Tıp Fakültelerinin gelişmesinde zorluklar yaşanmasına ve arzu edilen seviyede bir kurumsallaşma yaşanmasına engel olmuştur. Bu nedenle taşınmazın istenilen seviyede yoğun kullanılması mümkün olmamıştır.” Şeklinde yazılı görüş bildirdi.

ŞİMDİ NE OLACAK BU BİNA?

Yaklaşık 2006 yılında yapımına başlanan ve 20 Milyon TL’nin üstünde bir rakama mal olan Yeşil Mahalle üzerindeki aslında yeni ama, yapılış şartları ve kullanılmamasından eskiyen bu bina şimdi ne olacak?

Bu soru Karabük kamuoyu tarafından cevap beklerken, Başkan Rafet Vergili’nin ise henüz bir karar vermediği bilinmekte.

Ağustos ayı Belediye Meclisi toplantısında binanın tekrar Belediye’ye geçmesinden sonra, şimdi bu binanın ne ve nasıl olarak kullanılacağı merakla bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi