AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN İLE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ'NİN KISA DA OLSA, ÖZEL GÖRÜŞMELERİ SİYASET CAMİASINDA MERAK KONUSU OLDU


mali-rafet

Cuma günü yapılan AK Parti İl Kongresi kabine üyelerinin ve AK Parti Başkanlık divanının akınına uğrarken, bazı kareler de gözlerden kaçmadı. Başta bölge siyasetinin güçlü ismi Mehmet Ali Şahin ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Karabük’ün MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili ile sıcak diyalogları “Neler oluyor?” sorularını akıllara getirdi.

Genel seçimlere aylar kala Karabük’te kararı en çok merak edilen isimlerin başında şüphesiz Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili geliyor. Başkan Vergili ise bu konuda ser veriyor, sır vermiyor. Konuyla ilgili sorulan sorulara yuvarlak cevaplar vermeyi tercih eden kurt siyasetçi, çok sıkıştığı zaman ise “Genel Başkanım emrederse, görevden kaçamam” demekle yetiniyor.

İşte tüm bu konular Karabük gündemini meşgul ederken, geçtiğimiz Cuma günü partisinin il kongresine katılmak üzere Karabük’e gelen AK Parti’nin iki numaralı ismi Mehmet Ali Şahin ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arasında ayaküstü de olsa yaşanan kısa görüşme birçok soruları akıllara getirdi.

Kimileri görüşme ile ilgili olarak “Üç dönem kuralına takılan Sayın Büyük, acaba kendisine veliaht mı arıyor?” şeklinde yorumlar yaparken, kimileri de “Bu Karabük konuları ile ilgili bir görüşmedir, her ne kadar zaman zaman siyasi zeminde karşılıklı tartışmalar yaşasalar da, Rafet Bey, Mehmet Ali Beyi sever ve kendisine ‘ağabey’ der, bu sevgi ve saygısını da her fırsatta gösterir. Bunun en güzel örneği de Mehmet Ali Beyin eşinin Hakkın rahmetine kavuştuğu gecedir. Orada bir tek AK Partili belediye başkanı, ya da teşkilat mensubu yokken Rafet Başkan vardı, bunun altında bir siyasi neden aramak yanlış olur” şeklinde görüşmeyi değerlendirdiler.

bakan-rafi-1Öte yandan Karabük Valiliği’nde gerçekleşen buluşmada ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Başkan Vergili’yi yakın markajı da dikkatlerden kaçmadı. İkilinin samimi görüntüleri de kafaları karıştırırken, konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Sayın Bakanlarımızdan Karabük’ün konularıyla ilgili yardım istedim, sağ olsun Sayın Mehmet Ali Şahin Ağabeyimiz bizlere yardımcı oldu ve bu görüşmeleri sağladı. Ulaştırma Bakanımız, Devlet Demir Yolları projemizle ilgili Genel Müdür Süleyman Beyle görüşeceğini ifade etti, Mehmet Ali Bey’de İller Bankası’ndaki kredi dosyamızla ilgili her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler, başka bir şey yok” demekle yetindi.

Her ne kadar Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sorulara bu şekilde cevap verse de, başta siyaset camiası olmak üzere tüm kamuoyu bu görüşmelerin altından ne çıkacağını merakla bekliyor.