NARKOTİK KÖPEĞİ ‘ŞİLA’ KARABÜK’TE UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR



 

KARABÜK EMNİYETİ 6 AYDA 56 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRDİ


 

20141011AW214060_03Karabük Emniyet Müdürlüğü'nün kadrolu narkotik dedektör köpeği Şila, uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever’in göreve başlaması ile birlikte kent genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirlenen hedefler doğrultusunda, polisin son 6 ayda 56 kilogram uyuşturucu ele geçirdiği operasyonlarda görev alan, uyuşturucu bulmak için eğitilen narkotik dedektör köpeği 'Şila', her gün çeşitli eğitimlere tabi tutuluyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin 6 ayda düzenlediği 57 uyuşturucu operasyonunda 56 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken, bu operasyonlarda gözaltına alınan 94 kişiden 12'si tutuklandı.
Uyuşturucu tacirlerinin gizli bölmelere sakladıkları uyuşturucuların bulunmasına katkı sağlayan 2 yaşındaki Belçika kurdu 'Şila'nın eğitimi basın mensuplarına açıldı. Emniyet müdürlüğündeki şubede odaya dolabın içine gizlenen esrarı bulan 'Şila', bahçedeki araç içine konulan esrarı da kısa sürede bulmayı başardı. Eğiticisinin verdiği komutları yerine getirmede de son derece başarılı olan Şila'yı emniyet personeli de ilgiyle izledi.

İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, uyuşturucu operasyonlarında 'Şila'nın katkısının büyük olduğunu söyledi.

20141011AW214060_02Tezsever, "Şehrimizde insanları rahatsız edecek tüm kişileri tespit ederek, Terör, İsithbarat ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğümüzce takibe alarak son 6 ayda yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirdik. Yeni kurduğumuz birimlerle halkımızı rahatsız edecek kişilere karşı gerekli mücadeleyi sürdürüyoruz. Son 6 ayda 57 tane uyuşturucu operasyonu yaptık. 110 civarında belirlediğimiz hedef vardı bunu 94’ünü ele geçirdik ve 12 kişi de tutuklandı. Yaptığımız operasyonlara Şila’nın katkısı büyük. Polislerimiz tarafından iyi yetiştirilmiş bir köpeğimiz. Gittiğimiz yerlerde polislerimizin bulamadığı uyuşturucu maddeyi bularak bize fayda sağlıyor. Bu tür eğitimlerle de köpeğimizi yeni operasyonlara hazır tutuyoruz" dedi.