3-9 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen TÜBİTAK 11. Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılan Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR) Yerli Araç Teşvik Ödülü ile döndü.


 

20150810AW497130_01TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında geçen yıl Elektromobil kategorisinde NAR adlı aracı ile en iyi tasarlanmış elektrikli araç ödülünü alan KBÜ Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR), bu yıl da NAR V2 adlı araçla 35 Üniversiteden 46 elektrikli araç ile yarışarak, Yerli Araç Teşvik Ödülü kazandı.

Etkinlik Kitapçığında belirtilen ana bileşenlerden en az 3 tanesini yerli yapan takımlara Elektromobil kategorisinde Yerli Ürün Teşvik Ödülü verildi. KBÜELAR Takımı motor sürücü, yerleşik şarj birimi, Elektronik diferansiyel uygulaması ve Telemetri ile 2. Yerli Ürün Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

NAR V2’yi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık inceleyerek, bilgi aldı.Konuyla ilgili duygularını paylaşan Rektör Vekili Prof. Dr. Yahya Fidan, “Her geçen gün daha kalabalık, daha donanımlı ve güçlü bir takımla Üniversitemizin farklı bölüm ve programından öğrencilerin katılımıyla oluşan Ekiplerle yarışmalarda yer alıyoruz.

Bu tür etkinliklere katılarak gençlerimiz ülkemizin geleceğine de katkı yapmaktadırlar. Her yıl yeni teknolojileri ekliyoruz. Geçen yıl kendi elektrikli sürücüsüyle ve elektrik tasarımlarıyla en iyi tasarlanmış elektrikli araç ödülünü alan NAR V2 Elektromobil aracımıza, bu yıl Takımımız bütün parametreler kaydeden uçaklarda kullanılan ve Türkiye de ilk olan kara kutu sistemi, far sistemi, kör nokta sistemini geliştirdi.

Tüm gelişmeler ışığında Elektromobil kategorisinde ana bileşenlerden en az 3 tanesini yerli yapan takımlara verdiği Yerli Ürün Teşvik Ödülü’nü kazandık. Değerli Akademisyenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz bu alanda teknolojiyi daha ileri taşımak için mücadele veriyorlar.

Biliyoruz ki Takımımız şimdiden gelecek yılın çalışmalarına başladı. Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı, KBÜELAR Takımı Akademik Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır’a, Akademisyenlerimize ve Takımımızı oluşturan her öğrencime ayrı ayrı emeklerinden ve göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.