KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YAPILAN LİDERLİK PROJESİ SEMİNERİNDE, DERS NİTELİĞİNDE BİR KONUŞMA YAPTI


namaldan-liderlik-dersi

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Liderlik Projesi kapsamında Bahattin Gazi Öğrenci Yurdu’nda üniversite öğrencilerine verilen seminerde bir konuşma yaptı.

Bölgenin başarılı cemiyet ve işadamı Namal, öğrencilere hitaben yaptığı konuşma adeta ders niteliğinde gibiydi.

Namal’ın Liderlik ile ilgili yaptığı konuşma şöyle;
Geleceğimizi gördüğümüz siz değerli öğrencilerimiz siz bizim geleceğimizin teminatısınız. Ama bunu ben edebiyat yapmak için değil, gönlümden gelerek, bir iş adamı, bir Türkiye sevdalısı olarak söylemek istiyorum.

Değerli öğrenciler, konuşacak konular ve dallar kişinin uzmanlık alanına göre değişebilir. Burada tahmin ettiğim kadarıyla belki 10- 15 farklı bölümde okuyan öğrencilerimiz var. Ama ben bunlardan değil iş dünyasından, iş adamlarından ve iş adamlarımızın ülkemize katkılarından bahsetmek istiyorum.

İnsanların yaradılış amacı, insanların beyinlerinden geçenlerin hangi amaca hizmet ettiğini iyi bilmektir.

Bu ne demektir; Ben Sedat Namal diye yaratılmışım, benim gayem ne, ne yapmalıyım, niçin, neye hizmet etmeliyim? Bunun bir de manevi boyutu var. Benim üzerimde sorumluluğu olan insanlara hangi katkıları verdim? Yaradanımıza olan sorumluluklarımız var, bizi Türkiye Cumhuriyeti toprağında yaşatan, bize bu kimliği veren, bu imkanları sunan devletimize karşı sorumluluklarımız var. Bunları nasıl ödeyebiliriz? Bunları aldığımız eğitim ve öğretimle, eğitim ve öğretim hayatımızı bitirdikten sonra da ülkemize yapacağımız katkılar noktasında ödeyebiliriz.

Bir öğrenci 5- 6 yaşından ortalama 25 yaşına kadar okul süreci geçirir. Yani insanların yaşamlarının %40’lık bölümü eğitime harcanır. Daha sonra eğer bir iş imkanı varsa, askerlik süreci, eğer bir iş kuracaksa, iş kurma süreci geçirir ve bir bakarsınız ömrünüzün yarısı gitmiş. Daha sonra hayata bakış açınız farklılaşır. Profesörlere, doktorlara gittiğiniz zaman köylü tabiriyle ‘çok paracı’ derler onlar için ama bir tıp profesörünün 30 yıl okuduğunu düşünürseniz, o paranın ne kadar az olduğunu görürsünüz.

Ben görev yaptığım bütün kurumlarda, Belediye Başkan Yardımcılığı, kulüp yöneticiliği yaptığım zamanlarda ve şu anki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğindeki konum üyeliğim itibariyle 1.5 milyon üyeliği temsil ediyorum ve temsil eden 24 kişiden biriyim. Bu Karabük tarihinde hiç olmamış bir durum. Yaş itibariyle de hepsinden 20 yaş küçüğüm. Bu torpille, siyasi referanslarla olmuyor. Bu biraz ortamda gösterdiğiniz vicdani veya mantıki davranışlarınızla ve olaylara yapmış olduğunuz pratik çözüm önerilerinizle oluyor.

İnsanların diğer canlılardan farkı, seçme ve seçilme hakkına sahip olmasıdır. Her yaptığımız işi sonuna kadar ahlaki ve disiplinli bir şekilde yapmamız gerekir. Çünkü rakiplerimizin var olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım.

Otomobili tarihe benzetmek çok mantıklıdır. Çünkü otomobil kullanırken yanlardaki dikiz aynalarına bakarsınız. Ama arada sırada ortadaki dikiz aynasına bakmak lazım. İşte o dikiz aynası tarihtir. Tarihinize bakmazsanız, geleceğinizi göremezsiniz ama tarihe bakıyorum diye de sürekli dikiz aynasına bakarsanız kaza yaparsınız. Buradan çıkarmanız gereken mesaj, tarihimize bakıp orada kalmamamız lazım.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlandıran Namal, konuşmasının bitiminde katılan herkese teşekkür etti.

Bahattin Gazi Öğrenci Yurdu Müdürü Hakkı Dursun Cenan yaptığı konuşmadan sonra, katılımından dolayı Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’a teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: Haber Merkezi