TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL “ BAŞBAKAN ERDOĞAN PROJEYE BAŞYALACAKLARI MÜJDESİNİ VERDİ”


 

namaldan-liman-mujdesi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgenin merakla beklediği Filyos Vadi projesi başlayacakları müjdesini verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5-9 Kasım arası, Finlandiya, İsveç ve Polonya’ya yaptığı resmi ziyaretlerinde yer alan Karabük TSO Başkanı Sedat Namal,yurtdışı dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Namal, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerini yakından ilgilendiren Filyos Vadi projesi kapsamında Başbakan Erdoğan’la görüşme yaptığını söyleyerek, “ Sayın Başbakanımıza özellikle Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinin kendisinden müjde beklediğini söyledim. Kendisi projenin son aşamaya geldiğini ve projenin inşallah başlayacağı müjdesini verdi” dedi.

TSO Başkanı Namal, Filyos Projesiyle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu da söyleyerek, “Biz 2015-2016 yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz. Filyos Vadisi Projesi’nin ilk ayağı olan Filyos Limanı Projesi bizim için hayati bir önem taşıyor. Filyos Liman Projesi Karabük ve KARDEMİR için olmazsa olmazlarımızdan biri ve hayata geçirilmesi durumunda önemli bir süreç yaşanacak. Filyos Vadisi Zonguldak - Bartın ve Karabük üçgeninde illeri kapsayacak bir proje olmasına rağmen ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir proje. Bizde bunun bilince konuyu Başbakanımızın yurtdışı gezisi sırasında kendilerine ilettik. Kendileri de bize projenin son artık son aşamalara geldiğini ve projeye başlanacağı müjdesini verdi. Bizlerde bu bilgiyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin bey’e ilettik. Kendisinin Filyos Projesini yakından takip ettiğini ve gerekli çalışmaların hızlandırılması yönünde girişimlerde bulunduğunu söyledi” dedi.

Editör: Haber Merkezi