- KTSO BAŞKANI SEDAT NAMAL:


-      “FİLYOS PROJESİ BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”


-      “ 2015 - 2016 YILI GİBİ LİMAN PROJESİNİ AKTİF HALE GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”


-      “LİMAN PROJESİ KARABÜK, ZONGULDAK VE BARTIN’I BESLEYECEK ATAR DAMAR”


 

namal-filyos-liman


Filyos Projesiyle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu söyleyen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal “2015-2016 yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Filyos Vadisi Projesi’nin ilk ayağı olan Filyos Limanı Projesi’nin hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Filyos Liman Projesi’nin Karabük ve KARDEMİR için olmazsa olmazlarından olduğunu ve hayata geçirilmesi durumunda önemli bir süreç yaşanacağını vurguladı.

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, süreçle ilgili düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

“ Bizim içinde çok önemli hassasiyet göstermemiz gereken bir proje Filyos limanı. Zonguldak - Bartın ve Karabük üçgeninde illeri kapsayacak bir proje olmasına rağmen ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir proje. Bu projenin yıllardır gecikmesinin sebebi, devletimizin bazı yatırımlar noktasında sıkıntılar olmuş olabilir, fiziki şartlar el vermemiş olabilir ama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’i KARDEMİR yöneticileri ziyaret ettiğimizde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım beyle telefonla görüşüp bu proje hakkında bilgi alarak, AB fonun Rum kesimi tarafından veto edildiği ancak devletin kendi imkanları ile yapma talimatının verildiğini söyledi. Oranın mevzi imar planları bitmiş durumda. Bizim de Karabük TSO olarak, meclis üyelerimiz ve basınla birlikte, Zonguldak ve Bartın TSO Başkanları ile görüşüp Filyos liman havzasında incelemelerde bulunarak üç oda başkanı olarak liman projesini yöreye kazandırmak. Filyos Liman projesi hem KARDEMİR ve hem de yapılması planlanan Lojistik Köy Üssü için hayati bir önemi var. Karabük, Zonguldak ve Bartın’ı besleyecek atar damar. İnşallah gelişmeler birkaç ay içinde netleşecektir.”

TSO Başkanı Namal, projenin Fiziki olarak Zonguldak sınırları içinde olsa da bunun üç il için ortak bir proje olduğunu da belirterek, “Buraya yapılan proje Zonguldak diye gösterilmemeli. Bu üç ili kapsayan bir proje. Bölgenin eski iki Meclis Başkanlığı yapmış etkili isimleri var, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin. Diğer yöre milletvekilleri, Belediye Başkanları ve öncelikle TSO başkanlarının öncülüğünde, girişimleri ile bu liman bu yöreye kazandırılacaktır. Benim görüşüm de TOBB’ yi de öncü kuruluş kabul edip Rıfat Hisarcıklıoğlu beyin önderliğinde biz 2015 - 2016 yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz. Bizim şuan Organize Sanayi Bölgemizde yüzde yüze varan doluluk oranı gözüküyor. Yeniden gözden geçirerek yatırım yapanları ve yapmak isteyenler ile genişleme alanı ve en önemlisi Lojistik köy üssümüz ikinci ihtisas organize sanayi diyebileceğimiz yerin İsmetpaşa mevkiinde değerlendirmesi hem Anadolu’ya hem Karadeniz’e demi ryolu, enerji ve suyun var olduğu bölge olarak düşünüyoruz. Büyük fabrikalar noktasında her il gibi yatırımcıya her türlü destekleri vereceğiz. Asıl 3 milyon üretim kapasitesine çıkan KARDEMİR’de ham madde sirkülasyonunda, gelişmesi ve rahatlanması noktasında fayda olacak demek. 3 milyon ton demek 10 milyon ton ham madenin girdi ve çıktıların sağlanması lazım. Bunun içinde Filyos liman projemiz olmazsa olmazımız” dedi.

Editör: Haber Merkezi