KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL, TOBB’UN HİZMET ŞEREF TÖRENİNDE CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’E TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 1927 TARİHİNDE İLK BASILAN PARASINI HEDİYE ETTİ



CUMHURBAŞKANI GÜL “GÖREVİM SÜRESİNCE ALDIĞIM EN ANLAMLI HEDİYE”


 

namal-cumhurbaskani

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni gecesinde, Karabük Ticaret ve Sanayii Odası Başkanı ve TOBB Komisyon Üyesi Sedat Namal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1927 yılında basılan ilk parasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ülke genelindeki Oda ve Borsa Başkanlarının katıldığı törende, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’ın Cumhurbaşkanı Gül’e Türkiye namal-tayyipCumhuriyetinin ilk parasını hediye etmesi, geceye geceye güzel bir anlam kattı.

Aldığı hediyeden çok memnun olduğu görünen Cumhurbaşkanı’nın, “Bu zamana kadar aldığım en önemli ve anlamlı hediye” dediği de öğrenildi.

Sedat Namal, geçtiğimiz Kasım ayında Başbakan’ın Finlandiya, İsveç ve Polonya’ya işadamları ile yaptığı geziye TOBB Başkanı ile birlikte katılmış, uçakta yine bu paranın aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmişti. Başbakan Erdoğan'da bu hediyeyi çok anlamlı bulduğunu ifade etmişti.

ilk-tc-parasi

Editör: Haber Merkezi