KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL AVRUPA BİRLİĞİNE İHRACAT YAPAN FİRMALARIN OSB’LERDE ÜRETİM YAPMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI


 

namal-uyardi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, AB Standartlarına göre ihracat yapan firmaların Organize Sanayi Bölgesi içinde olması gerektiğini 2015’de bu uygulamanın başlayacağını söyleyerek, Karabük’teki firmaları uyardı.

Namal, bu konu ile ilgili TSO tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal;

“Türkiye’ deki üretim yapan binlerce tesis için Avrupa Birliği’ne ihracatta yeni bir dönem başlıyor. Üç yıl aradan sonra müzakerelere başladığımız AB’nin müktesebatında sanayicinin ihraç edeceği ürünlerin OSB’lerde üretilmesi zorunluluğu var. Buna göre 2015 tarihi sonuna kadar üretimini OSB’de yapmayan firmalar, Avrupa ülkelerine ihracat yapamayacak. AB’nin çevre, denetim ve enerji verimliliği için aldığı karar kapsamında Türkiye’deki 25 bine yakın tesisin OSB’ye taşınması ya da üretim yaptığı bölgenin ıslah OSB statüsü kazanması gerekiyor. Ancak birçok firman konudan habersiz.” Diye konuşan TSO Başkanı Sedat Namal, konu ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.

Namal, OSB’lerin altyapılarının oluşturulması konusunda her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirterek, “Biz sanayi bölgesiyiz. Bunun için sanayi bölgelerinin altyapısını yeniden kurgulandığı bugünkü ortamda kredilendirme başta olmak üzere, her türlü katkıyı vermeye hazır bir yapıdan yararlanmak gerektiğine inanmaktayız. Yeter ki sanayicimiz üretim yapsın bu anlamda ihracat yapan firmaların OSB içinde olması gerekmektedir. Bu uygulama 2015 de başlayacaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi