KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL “ESKİPAZAR, İSMETPAŞA SERBEST BÖLGESİ İLE KARABÜK’ÜN 50 YILLIK GELECEĞİNİ KURTARMIŞ OLACAĞIZ”


 

namal-karabuk-50yil

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Eskipazar ilçesine bağlı İsmetpaşa bölgesine kurulmasını planladıkları Endüstri veya Serbest bölge ile Karabük’ün 50 yıllık geleceğini kurtaracaklarını söyledi.

TSO Başkanı Namal, geçtiğimiz haftalarda düzenledikleri Haddeciler ve Demirçelik üreticilerinin sorunları konulu toplantısında sanayicinin yaşadıkları sorunları ve geleceğe dönük planları masaya yatırdıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“Basına kapalı olan toplantımızda haddehanecimizin yaşadığı bir sorunu ve bunların çözümler noktasında neler yapılmasını masaya yatırdık. Bunlar 8-10 madde halinde özet olarak çıkarıldıktan sonra TSO, Haddehaneciler Derneği Başkanı ve AK Parti İl Başkanı ile birlikte gerekli yerleri ziyaret edeceğiz.

Karabük sanayinin beşiği diyoruz, bizde sanayileşmeyle birlikte işsizliği ve cari açığı kapatırız. Hükümette aynı düşünceye sahip olduğundan Oda başkanı olarak bu yolda çalışma yapıyoruz. İsmetpaşa bölgesinin endüstri veya serbest bölge olarak yapılması için gayret sarf ediyoruz. Filyos limanı açıldıktan sonra ister istemez yatırımcı o tarafa kayacak. Bu kaymaları engellemeyiz ama Karabük’ün de Karadeniz’e, Marmara ve Ege’ye açılan kapısı İsmetpaşa. O bölgeye 5 bine yakın istihdam olacak büyük tesisleri kazandırabilirsek, Karabük’ün 50 yıllık geleceğini kurtarmış olacağız. 2015-2016 yılında OSB’nin genişleme alanında yer yok. Buraya gelecek yatırımcıya büyük yer göstermeyeceğiz. Bu noktada ileriye dönük bu projeleri yapmamız gerekiyor”

Namal ayrıca, “TSO’nın ana görevlerinden birisi seminerler ve konferanslar düzenleyerek sanayicinin, tüccarın sorunlarını dinleyip çözümler bulmak. Bu sorunları aşmanın yollarını bulmaktır. Karabük’te emekliler cemiyeti çok üyemizi var diye övünebilir ama hem üniversite şehri, hem de sanayi şehri diye değil her alanda büyümemiz lazım” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi