KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SEDAT NAMAL;



“BİZİM ANA PROJEMİZ FİLYOS LİMANININ İVEDİKLE HAYATA GEÇMESİDİR”



“SAMİMİYETLE YOLA ÇIKTIK”



“TSO’LARIN SİYASETLE VE İDEOLOJİK YAPILARLA İŞİ OLMAZ”



“KARABÜK, TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN ÜSSÜ OLACAK”


 

 

tso-nama-hedef


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sedat Namal, Karabük’ün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin üssü olacağını söyledi.

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte makamında basın toplantısı düzenledi.

Filyos Liman Projesinin ivedilikle hayata geçmesi gerektiğini belirten Namal, ana projelerinin Filyos Limanı Projesi olacağını kaydetti.

Namal, “Yaptığımız seçimlerde oy kullanan, destek veren vermeyen bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz. Onların emanetçisi olduğumuzu, onların yararına ne varsa o doğrultuda çalışacağımıza söz veriyorum. TSO’da geçmiş dönemde de meclis üyeliği görevinde de bulunduğum için bazı projelerden bahsetmek istiyorum. Bunlar; Lojistik Köy Üssü Projesi, Filyos Liman Projesi, TSO yeni hizmet binası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yapmaya karar aldığı OSB içerisinde Meslek Koleji, bu projelerimizi kaldığı yerden canlandıracağız ve devam edeceğiz. Bu projelerimizi başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüccarlarımız, sivil toplum kuruluşları, demokratik kuruluşlar ve Karabük halkıyla beraber gerçekleştireceğiz. Biz samimi bir niyetle yola çıktık ve samimi niyetle bu yolun sonuna varacağız. Ama başarıyla, sevgi ve saygıyla varacağız. Projelerin en önemlisi Filyos Liman Projesidir. Bizim övündüğümüz ve gurur duyduğumuz bir KARDEMİR’imiz var. KARDEMİR ne kadar da kamuoyunda 2-3 kişinin elinde olduğu söylense de, Türkiye’de borsaya açılmış ve herkesin ortak olduğu bir kurumdur. KARDEMİR’in ayakları üzerinde durması Karabük için gereklidir. 1.5 milyon tondan 3 milyon ton üretim yapacak KARDEMİR’in 4.5-5 milyon ton ham madde girişi olması gerekir. Bunun da olması için liman projesinin ivedilikle faaliyete geçmesi gerekir. Ana projemiz bu olacaktır. KARDEMİR’in yanı sıra Karabük haddehaneler bölgesi ile anılan bir yer. Bu sanayicilerimizde gözü kulağı gözü olmaya devam edeceğiz. Onların da menfaatleri ne ise onu savunmaya devam edeceğiz. Karabük, Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği’nin 365 şubesinden biri değil, TOBB’nin üssü olacak, bunun sözünü Sayın Rıfat Bey’den aldık. Büyük ihtimal bu ay içerisinde kendisi Karabük’ü ziyaret ederek, birkaç protokole kendileri de imza atacak” dedi.

TSO’ların bağımsız, yarı bağımsız kuruluşlar olduğunu belirten Namal, şunları söyledi:

“Siyasetle ideolojik yapılarla işi olmaz. Bir ilin ilçenin ülkenin ekonomisinde söz sahibi olan doğru kararlar alındığı zaman oranın kalkınmasında öncü olan faydası olan kurumlardır. Biz yükümlülüğümüzün ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Şahsım ve meclis üyeleri olarak, ticaret ve sanayi kesiminin vekaleti bizdedir. Bu vekalet 3 ya da 5 milyar dolardır. Bu insanlar, KARDEMİR, haddeciler, küçük tüccarlarımız kendi sermayelerini bize teslim etmişlerdir. Bunun bilincindeyiz.”

“HAKKIMIZDA DEDİKODULAR OLACAKTIR”
Kendileri hakkında dedikodular olacağını kaydeden Namal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Basın camiasını çok iyi tanıyan bir arkadaşınızım. Bu sizin içinde benim içinde önemli bir avantaj. Şahsım meclis üyelerimizin dünü ne ise, yarında olacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Bizim hakkımızda çizilen, yazılan, dedikodu üretilen şeyler olacaktır. Bunlara asla Karabük TSO kapalıdır, eleştirilerinizin tamamına açığız, hatalarımız noksanlarımız var ise bunları düzeltmeye hazırız. Karabük ve ülkemiz hep kavgadan çekmiştir, bu kavga TSO’nun meclis üyeleri, komite üyeleri ve Karabük arasında olmayacaktır. Bunu net bir dille söylemek istiyorum. Bizim amacımız, kazanmaya, üretmeye ve başarmaktır.”

Yaşanan istifalar ile ilgili sorulan soruya cevap veren Namal, “Biz komite seçimlerini yaparken 23 meclis üyesi olarak yola çıktık. Bu istifaları eden arkadaşlarımız bizim büyüklerimizdir, biz onlarla beraber yola çıktık. Biz küçüğüz hatamız kusurumuz varsa, bilmeyerek yaptığımız bir hata varsa özür dileriz. Ben kendi bundan sonra kendilerine ticari hayatlarında başarılar dilerim. Sedat Namal’ın şahsıyla ilgili bir konu varsa bunu kendi içlerinde tutabilirler ama TSO’ya katkı ve destek vermelerini isterim” dedi.

RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA TAM DESTEK
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na tam destek verdiklerini açıklayan Namal, “TOBB 10 yıldır konuşulan bir kurum. Bu kurumunda başında Rıfat Hisarcıklıoğlu Bey var ve Rıfat Bey ile konuşulmaya başlanılan bir kurum. Rıfat Bey, ekonomik, sosyal Türkiye’nin bütün projelerinde önderlik eden, arabuluculuk eden, Türkiye’nin yurt dışındaki ekonomik temsilcisidir. Bu noktada biz olağan üstü genel kurulda Karabük TSO olarak Rıfat Bey’e aday olduğu taktirde sonuna kadar destek olacağız. TOBB’de inşallah yönetimi ve konseylerinde görev alırsak bu şahsımın değil Karabük’ün kazancıdır. Çıtanın yükselmesi Karabük’ün vereceği destekle olacaktır” diye konuştu.

tso-yonetim


“KARDEMİR, KARABÜKSPOR’DAN ELİNİ ÇEKEMEZ”
KARDEMİR’in Karabükspor’dan desteğini çekmesine karşı olduğunu kaydeden Namal, şunları söyledi:

“İnsanların TC kimlik numaraları, ana adı, baba adı, adı ve soyadı var. Karabük’ün olmazsa olmazı üç tane unsuru vardır. Bunlar plakamız, adımız Karabük ve herkesin ortak payesi olan Karabükspor’dur. Karabükspor’un tabi ekonomik sıkıntılardan dolayı KARDEMİR’in elini geri çekeceği destek vermeyeceği konuşulmaktadır, ben buna şiddetle karşı çıkan bir insanım. Makamım açısından da Karabük TSO olarak, KARDEMİR buradan elini çekemez ve çekmemeli. Karabükspor’un KARDEMİR’e, KARDEMİR’in de Karabükspor’a kattığı çok şeyler vardır. Biz üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız, kalkınmada, ekonomik koşullarda, 81 il ile yarıştığımız her ortamda İstanbul takımlarını çıktığımız zaman Türkiye’deki ilk 10 ilden biriyiz.”

Bir gazetecinin Karabük’ün ticaret camiasında faaliyet gösteren esnaf, tüccar ve sanayicisine başta Kardemir olmak üzere bazı kamu kurumlarında da ayrımcılık yapıldığı, Karabük ticaret camiasının uzak tutulduğu iddialarına da cevap veren Namal, Karabük’ün ticaret camiasının menfaatlerini koruyup kollayacaklarını ifade etti. Namal, bu konunun çalışma notları arasında olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti;

“Ama şunu da söyleyeyim, Karabük TSO’nun Başkanı olarak, KARDEMİR’inde temsilcisiyim. Her iki tarafı bir masaya oturtarak dinlememiz gerekiyor, iş adamı olarak da ve geçmişte belediyedeki görevim itibariyle ihale mevzuatlarını incelememiz gerekiyor. İhale mevzuatlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Esnaflarımızın, iş adamlarımızın, tüccarlarımızın bu noktada KARDEMİR bünyesinde neyi kazanması gerekiyorsa o hakkı da sonuna kadar savunuruz. İş adamlarımız, esnaflarımız ve tüccarlarımız artık kendilerini geliştirmeli, teknolojik anlamda geliştirmeli, samimiyeti su istimal etmemeli.”