20151025AW559342_01Karabük’te karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hasta, 112 hava ambulansı ile İstanbul’a sevk edildi.


 

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun süredir tedavi gören Selahattin Öztürk (60) eşinin gözyaşları arasında 112 helikopteri ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk oldu.

Daha önce by-pass operasyonu geçiren ve hepatit, diabet ve özefagus varis kanaması ile karaciğer yetmezliği nedeniyle karaciğer nakli bekleyen Selahattin Öztürk isimli hasta, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji hekimlerinin kontrolünde Yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Durumu ciddi olan hasta Karabük 112 Komuta Merkezi'nin organizasyonu ile Ankara’dan kalkan hava ambulansı İl Jandarma Komutanlığı pistine indi.

Ambulansla Karabük İl Jandarma Komutanlığına getirilen Selahattin Öztürk, eşi Seher ve çocuklarının gözyaşları arasında 112 hava ambulansı ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk oldu.