21. Dönem Karabük Milletvekili Mustafa Eren, Kardemir’deki Toplu İş Sözleşmesinin AK Parti Genel Merkezi Binasında sonuçlanmasının düşündürücü olduğunu ifade etti


 

m.eren

 

Karabük’ün tanınmış siyaset adamı Eren konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu;
“Cumhuriyetin en önemli değerlerinden olan Kardemir’in fedakar çalışanlarının alın terinin karşılığını almak adına iş verenle yapılan toplu iş sözleşmesinin bitmiş olmasından memnuniyet duymaktayım. Hayırlı olsun.

Geçmişte işverene teslim olan, işçilerin hesaplarının kesilmesine göz yuman, hatta destek veren sendikal zihniyetten vazgeçen işçinin hak ve hukukunun alın terinin karşılığını alması adına dik duruş gösteren Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Cengiz Gül ve mesai arkadaşlarını kutluyorum. "At sahibine göre kişner" atasözünü hayata geçirmiştir.

Ancak manidar olan şey, hesabı kesilen arkadaşlarımızın yaptığı mücadelede ortalıkta gözükmeyen, sesini çıkartmayan devlet yetkililerinin ve seçilmiş temsilcilerimizin o dönemde “Burası özel sektör biz karışamayız” söylemlerini, ne ocağına ateş düşen işçi kardeşlerimiz, nede Karabük kamuoyu unutmamıştır, unutmayacaktır.

Bugün ne oldu da özel sektöre ait bir işyerinin sözleşmesini Ak Parti Genel Merkezinde, işçilerimizin ekmeği elinden alınırken, ocaklarına ateş düşerken timsah gözyaşı dökenlerin huzurunda sonuçlandırılmıştır.

Bizler işçinin yanında mücadele ederken, bütün olumsuz işleri işverene yükleyenlerin, bugün işverenle kol kola olmaları işbirlikçilerinin itirafı gerçek yüzlerinin ortaya çıkması değil midir?

Kamuoyuna saygılarımla.

Emekten yana mücadelemiz sonsuza kadar sürecektir.”