BÖLGENİN TANINMIŞ KURT SİYASET ADAMI MUSTAFA EREN’İN ADAYLARIN BELİRLENMESİNE SAYILI ANLAR KALA HER ÜÇ PARTİYE BİRDEN “POTANSİYEL ADAYIM” MESAJI GÖNDERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR


 

eren-farketmez


Karabük bölgesinin tanınmış siyaset adamı Mustafa Eren, yine adaylık için gerek yakın çevresi aracılığı ile gerekse bizzat kendisinin çeşitli çalışmalar içinde olduğu gözlemleniyor ve duyuluyor.

1989 Yılında DYP’den Safranbolu Belediye Başkanı seçilen Eren, 1999 yılına kadar, iki dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı yaptı.

1999 Genel Seçimlerinde yine DYP’den Karabük Milletvekili seçilen Mustafa Eren, 2002’deki Genel Seçimlerde DYP’den Milletvekili adayı oldu ve seçilemedi. 2004’de yine DYP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu ve AK Parti’nin o dönemki Belediye Başkan Adayı Nihat Cebeci’nin karşısında seçim kaybetti.

Eren, bu sefer şansını başka bir partide denemeye karar vererek 2009’da CHP’den Safranbolu Belediye Başkan adayı oldu. İki Dönem seçim kaybeden Mustafa Eren yine bu seçimlerde zafere ulaşamadı.

Son olarak 2012 Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı olan Eren, kaderini değiştiremedi ve seçilemedi.

Mustafa Eren son olarak CHP Safranbolu teşkilatının kendisine karşı olumsuz tutumlarını neden göstererek, bir grup ile birlikte 3 ay önce CHP’den istifa etmişti.

25 yıldır bir fiil aktif siyasetin içinde bulunan Mustafa Eren’in 30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel Seçimlerde de aday olabilmek için yakın çevresi ile birlikte çalışmalar yapıyor.

AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olabilmek için Mehmet Ali Şahin’e yakın bazı kişiler aracılığı ile kendisinin ve yakın çevresinin girişimler yaptığı duyulurken, aynı zaman zarfı içinde CHP Genel Merkezine bazı kişilerin giderek, Eren’in Safranbolu’dan aday olması gerektiğini söyledikleri de belirtiliyor.

Sürecin en garip yanı ise MHP Safranbolu teşkilatına yakın isimlerle de flört halinde olduğu Safranbolu’da konuşuluyor.

2002-2012 Tarihleri arasında iki yerel, iki genel seçimlere giren ve kaybeden Mustafa Eren’in bazı yakın çevreleri ise 2014 Yerel seçimlerinde aday olabilmek için yaptığı çalışmalara tepki gösterdiği de belirtiliyor.

Mustafa Eren’i seven ve ona yakın olan bazı kişiler “25 yıldır aktif siyasetin içinde olan Mustafa arkadaşımız artık bir kenara çekilmeli. 25 Yılda emeklilik hakkı kazanılıyor. Dar görüşlü yakın çevreleri Eren’i potansiyel bir aday gibi göstermeye çalışıyor. Yapılan bu girişimlerin hiç biri etik değil ve vatandaş nezdinde de yalnızca tepki niteliğinde karşılığı olur. Bir kenara çekilmesini bilmeli ve bir şeyleri kabul etmeli. Bizi de küstürüyor.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Mustafa Eren’e karşı olan kesimler ise “Mustafa Eren, profesyonel siyasetçilikten öte artık profesyonel bir aday olmuş. 10 senedir 4 seçim kaybeden Eren artık bir kenara çekilmesini öğrenemedi gitti. Her üç parti ile de flört eden ve ‘aday olayım da, hangi partiden olursa olsun’ şeklindeki zihniyete bir anlam veremiyoruz.” Diyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi