eren-bilmecesi


 
Bölgenin tanınmış politikacısı Mustafa Eren’in CHP Safranbolu İlçe Teşkilatına bu gün istifa dilekçesini vermesi gündeme bomba gibi düştü.

Eren ile birlikte ilk etapta 25-30 kişilik bir grup daha istifa dilekçelerini CHP Safranbolu teşkilatına ulaştırdılar ve istifalar bir süre daha devam edebilir. Hatta Safranbolu CHP Belediye Meclis üyeleri arasından bile istifalar gelebilir.

Mustafa Eren ile CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır’ın, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un ve bu isimlere yakın bazı kişiler ile iki seneye yakındır tam bir çatışma halinde oldukları, tamamen köprüleri attıkları taraflara yakın herkesçe bilinmekte.

Her şeyden önemlisi, 23 yıldır basın mesleğinde bulunan bir kişi olarak, 25 yıllık siyasetçi Mustafa Eren’in yerel seçim öncesi istifa etmesinin altında çok sorular arıyorum.

En önemli soruya cevap arıyorum…

Mustafa Eren’in seçimler öncesi bu istifası, artık CHP’de siyaset hayatına nokta koymasıdır. Başka bir sonucu yoktur bu hareketin.

Acaba Mustafa Eren CHP’deki siyaset hayatını neden sonlandırdı?

İşte bu soruya cevap arıyorum…

CHP Safranbolu Teşkilatının, Zonguldak ve Bartın Milletvekillerini ilçeye getirerek, halk-esnaf gezisi yaptırması ve bir dizi etkinliklerde bulunmasına rağmen, bu etkinliğe Mustafa Eren’i davet etmemeleri, haber vermemeleri istifa nedeni olarak gösteriliyor.

Son bir buçuk yıldır Partinin Safranbolu teşkilatı, yaptığı birçok etkinliklerde Mustafa Eren’i davet etmedi. “Seni istemiyoruz” mesajları zaten uzun bir zamandır veriliyordu. Tüm bunların bir birikiminin patlaması bu gün oldu dersek, yanlış söylememiş oluruz.

Fakat Mustafa Eren profesyonel bir politikacıdır. Öfkelenir, sinirlenir, hatta kendisine yapılan bu dışlama hareketlerine de bir buçuk yıldır sabrediyordu.

Kendisi de çok iyi biliyor ki, bu aşamada istifa etmesi demek, CHP’de siyaset hayatını sonlandırması demektir.

Tekrar soruyoruz ve birkaç muhtemel cevap bulmaya çalışıyoruz.

Mustafa Eren, CHP’deki siyaset hayatını neden sonlandırdı?

Eren’in istifası ile birlikte hemen çıkan bir dedikodu var.

MHP ve Rafet Vergili ile görüşmüş…

Mustafa Eren’in MHP Yönetimi ile ve Rafet Vergili ile hiçbir görüşmesi olmadığını, Mustafa Eren’den daha iyi biliyoruz, dersek ukalalık yapmamış oluruz. Fakat Mustafa Eren’in bu anlamda Rafet Vergili ile bir diyalog içinde olmadığını çok ama çok iyi biliyoruz.

Bize göre iki ihtimal var…

Mustafa Eren, siyaset hayatını CHP’de sonlandırmaya gerçekten karar vermiş olabilir. CHP içindeki kısır çekişmelerden, seviyesiz siyasetçilerden ve siyasetlerden, her türlü ayak oyunlarından, dedikodulardan ve bunun gibi sayabileceğimiz her şeyden bıkmış olmalı. Zaten bir süredir ailesinin artık siyaseti bırakması için kendisine baskı yaptığını, kendisinin de parti içindeki bu seviyesizliklerden bıktığını etrafına söylüyordu.

Eren’i, CHP Genel Merkezi’nin Karabük ve Safranbolu’da yaşanan her türlü olaya duyarsız kalması da kızdırıyordu.

Mustafa Eren, Uzun süredir kendisine kaynayan, sinirlendiren Safranbolu’daki söz konusu kişilere de “Puştluk öyle olmaz, böyle olur” deyip, seçim arifesinde istifa etti ve bundan sonra “siz düşünün ne halt yiyeceğinizi” diye, düşünmüş olabilir.

Bir ihtimal daha var ki…

Biraz absürt gelecek hepinize ama bu da bir ihtimal.

Geçtiğimiz Günlerde Mustafa Eren oğlunu evlendirdi. Çebioğlu Recidense’de görkemli bir düğün yaptı. Düğüne milletvekilliği yaptığı dönemdeki görev arkadaşları ve yine aynı dönemde mecliste görev yaptığı Mehmet Ali Şahin, ardından da Mehmet Ceylan iştirak ettiler. Bir hayli de kaldılar.

Mehmet Ali Şahin ile Mustafa Eren’in bazı görüşmeler yaptığı yönün de 6-7 Ay önce de bir dedikodu çıkmıştı.

Acaba, Mehmet Ali Şahin ile Mustafa Eren arasında yeni bir görüşme mi oldu?

Tabi bunlar tamamen bizim öne sürdüğümüz ihtimaller. Belki doğrudur, belki yanlış.

İhtimal bu ama olmaz, olmaz demeyin.

Bekleyip görelim…

Ne demişler…

Bekleyen derviş, muradına ermiş…

Bekleyip göreceğiz ve bu soruların cevabını bulacağız.

Öte yandan Mustafa Eren’in CHP’den istifası ile Safranbolu’da yerel seçim hesapları sil baştan yapılabilir. 2003 Yılındaki Yerel seçimlerde CHP’nin 3 Bin oyunu 9 Bine çıkartan Mustafa Eren’in etkenliği kimse tarafından inkâr edilmesin.

Karabük’te seçimler AK Parti ve MHP arasında geçeceği biliniyor, şimdi aynı hesap Safranbolu’ya da mı uydurulmaya çalışılacak.

Hele bir Mustafa Eren bilmecesi çözülsün bakalım. O zaman bu hesaplar yapılır.

Editör: Haber Merkezi