BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POLAT DURSUN “OVACIK’A SAHİP ÇIKIN”


 

20140823AW175238_0230 Mart Yerel Seçimlerinde MHP’den Ovacık Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Dursun, seçimlerin ardından ilk kez basının karşısına çıkarak önemli açıklamalarda bulundu.

Esentepe Öğretmen Evinde basın toplantısı düzenleyen Mustafa Dursun, gazetecilerin sorduğu sorulara açık yüreklilikte cevap verdi.

Ovacık’ın yıllardır sahipsiz kaldığını ve çocukluğundaki Ovacık ile şimdiki Ovacık arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Başkan Dursun, Ovacık dışında yaşayan 60 binin üzerindeki Ovacıklılar'dan memleketlerine sahip çıkmalarını istedi.

Göreve geldikten sonra Ovacık’ın sorunlarını, istek ve taleplerini belirlediklerini anlatan Başkan Mustafa Dursun, “Gidip isteyeceğiz. Vermezlerse, istedik vermediler diyeceğiz” dedi.

Ovacık Belediyesi’nin itfaiye aracına ihtiyaç duyduğunu, hemen akabinde bir çöp toplama aracının alınacağını, bu konuda gerekli yazışmaları yaptığını belirten Başkan Dursun "Ovacık’ın en büyük sorunlarından olan su sorunun çözümü noktasında ise önemli adım attık ve sorunu çözdük. Sudaki kirecin arıtılması ve suyun daha içilebilir olması için suyun giriş ve çıkışına arıtıcı cihazlar takıldı ve artık Ovacık halkı sağlıklı bir şekilde çeşmeden su içiyor" dedi.

SÜNNET ŞÖLENİ YAPACAĞIZ

Ovacık Belediyesi olarak ilklere imza attıklarını ve bu yıl 30 Ramazan halkla birlikte iftar açıldığını belirten Başkan Dursun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise ilk kez Ovacık’ta Belediye olarak sünnet şöleni yapacaklarını da belirterek, tüm vatandaşları şölene davet etti.

YENİ PROJELERE HAZIRIZ

Yeni projeler için ekip olarak hazır olduklarını, Ovacık’ı cennet bir ilçe yapacaklarının altına çizen Belediye Başkanı Mustafa Dursun, “Ovacık’ın nüfusu köyleri ile birlikte 2000’li yıllarda 10 bin civarındaydı. Bugün ise 4 bin civarında. Burada askeriye gitmiş, ziraatın bir kısmı gitmiş, hiçbir yatırım almadığı için sürekli göç vermiş. Ovacık yetim evlat muamelesi görmüş. Tabi biz bunları mazeret yapmıyoruz. Daha iyiyi yapmak için geldik, yapacağız da. Zaman zaman soruyorum Ovacık niye böyle. Doğası güzel, yatırımcıya müsait, ama neden ihmal edildi diyorum. Bir şeyler yapılabilirdi ama hiçbir şey yapılmamış. Ne istediğimizi biliyoruz. Ne istediğinizi bilirseniz, hedefi de iyi belirlerseniz başarıya ulaşırsınız. Ovacık’ta 12 yıldır Ak Parti vardı. Ama sonuç değişen bir şey yok. Meclis eski başkanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekilimiz hafta sonları Ovacık’a geliyor. Kendisine sorunları iletiyorum. Ovacık’ta değişim ve dönüşüm için eğitimden sağlığa her alanda yatırıma yani istihdama ihtiyaç var. Yüksek Okul konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Milletvekilimiz Şahin’le görüştüm, ama somut bir cevap alamadık. Karabük Üniversitesi Rektörü ile görüştük. Rektörümüz bize net bir şeyle gel dedi. Net demek yer demek. Ovacık’ta yer sorunu yok. Yer derlerse vermeye, tahsisi hazırız. Yer konusu mazeret olmamalı. Ovacık’ta araziden bol bir şey yok.” dedi.

Ovacık Spor Kompleksinin, Beden Eğitimi Yüksek Okulu olmasına ilişkin soruya ise Başkan Dursun “Bu konuda iş siyasete düşüyor. Siyaset gereğini yapar, bizde destek veririz” diye cevap verdi.

Ovacık’ın yıllardır sahipsiz bırakıldığını belirten Başkan Dursun “Biz Ovacık’a sahip çıkacağız. Sorunları görüp, belirledik, istek ve taleplerimizi listeledik. Gidip isteyeceğiz. Vermezlerse istedik vermediler diyeceğiz” ifadesinde bulundu.

DEVLETİMİZ BİR İTFAİYE ARACI ALAMAYACAK KADAR ACİZ DEĞİL

Devletin bir İtfaiye aracı alamayacak kadar aciz olmadığını da ifade eden Başkan Mustafa Dursun, “İtfaiye ve çöp arabası konusunda Genel Kurmay’a ve Orman Müdürlüğüne yazı yazdık. Devletimiz güçlü, hükümet güçlü. Bir ilçeye İtfaiye aracı alamayacak kadar aciz değil. Burası Tunceli Ovacık değil. Bazen acaba Tunceli Ovacık’la karıştırılıyor mu diye düşünüyorum. Doğu ve Güneydoğu’daki en ücra köye, üç haneli bir köye bile hizmet gidiyorsa, buraya hayli hayli gelmeli” dedi.

OVACIKLILARA ÇAĞRI

“Ovacık’ın nüfusu 4 bin ama kayıtlı nüfus 64 bin ve bu nüfusun önemli bir kesimi, önemli makamlarda, bunlardan destek almayı düşünüyor musunuz” şeklindeki soruyu Başkan Dursun, “Evet doğru; gerçek nüfus ile kayıtlı nüfus arasında fark var. Ama Ovacık buna rağmen göz ardı edilmiş. Benim çocukluğumdaki Ovacık ile şimdiki Ovacık arasında dağlar kadar fark var. Ovacık nüfusuna kayıtlı, Ovacıklı herkesi Ovacık’a sahip çıkmalı. Ovacık’ın dünü ile bugünü kıyasladığınızda tam bir içi boşaltılmış ilçe var. Tüm bunlara rağmen insanlar neden sus pus anlamış değilim. Baskın bir siyaset var. Bu Türkiye’nin her noktasında böyledir. İnsanlar sindirilmiş. Bürokrasi ve basının üzerinde siyasi baskı var. Sivil Toplum Kuruluşlarında da böyle” diye cevapladı.

30 Mart yerel seçimlerinde Ovacık’ın kendisine sahip çıktığını, Başkan yaptığını belirten Dursun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Ovacık halkının Şahin’e sahip çıktığını kaydetti.