MÜSİAD KARABÜK’TE ŞUBE AÇIYOR


 


MÜSİAD KURUCU ÜYELERİ, İŞADAMLARI VE BASINLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ


 

musiad-ana-foto

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesinin açılışı hakkında basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla bir toplandı düzenlendi.

Çevrik Köprü tesislerinde işadamları ve basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya gelen Karabük MÜSİAD Karabük Şubesi Kurucu Kurulu üyeleri dernek hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda MÜSİAD hakkında bilgilendirme yapan Karabük Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Nur şunları kaydetti;

“Tam açılımı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olan MÜSİAD, 5 Mayıs 1990 tarihinde güçlü ekonomiye sahip, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan ortak milli ve manevi değerlere sahip bir grup iş adamının kurmuş olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün 7 bin 550’i aşkın üyesi ile Türkiye ve dünyanın 149 farklı noktasında faaliyet göstermekte olup kamu yararına dernek statüsüne sahiptir. MÜSİAD’ın ana misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.”

musiad-2AÇILIŞ 20 HAZİRAN’DA
Başkan Nur, Karabük’ün 13 haneli köy iken Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ağır demir çelik sanayisinin temellerinin atılmasıyla şehrin temellerinin atıldığı ve bugün 150 bin kişinin yaşadığı ülkenin en hızlı büyüyen illerinden biri olan Karabük’ün ilkleri yaşayan kent olduğunu da söyleyerek, konuşmasına şçyşe devam etti;

“İlk yaşayan bu şehirde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD’ın bir eksiklik olarak gören Karabük’te yaşayan ve hizmet vermek isteyen mütedeil ve muhafazakar sanayici ve işadamlarının yoğun istek ve arzuları sonucu şube açma kararı aldık. Genel Merkezin talimatları doğrultusunda Karabük’te Temsilci olarak görevlendirildim.

Derneğimizin tüzüğü gereği kuruluş çalışmalarını yapmak üzere 10 kurucu üyemiz olan, Remzi Özçelik, Ahmet Şahin, Cengiz Ünal, Vedat Namal, Hasan Erdemoğlu, Suat Aksu, İsa Akgün, Yasin Biçer ve Ayhan Duru’nun görevlendirilmesi ile şehir merkezinde büro açarak faaliyete başladık.

musiad-1Karabük MÜSİAD’ın 20 Haziran 2014’de yapılacak olan açılış ve gala programına kadar Karabük’te çalışma hayatını sürdüren sanayici ve işadamlarını MÜSAİD çatısı altında birleştirerek bizlere destek vermelerini istiyoruz. Bu amaçla üye kaydı çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu çalışmalarda sanayici ve işadamlarımızın bize göstermiş olduğu teveccüh ve samimi desteklere teşekkür ederiz. Daha önce bu çalışmaları yapmadığımız için serzenişte bulunanlar bile oldu. Bu işten yoğun destek ve ilgiden dolayı temsilcilik değil direk şube açmaya karar verdik.

Birlikten güç doğar atasözüne uygun olarak Karabük’ü bulunduğu noktadan daha ileri getirmek için MÜSİAD bünyesinde çalışmaya, inandıkları değerleri birikimleri ve iş tecrübelerini bir aile ortamında önce Karabük, sonra tüm ülke ile paylaşmaya, birlik ve beraberlik içinde tüm işadamlarımızı ve sanayicilerimiz aramızda görmekten mutluluk duyarız. 20 Haziran’da yapacağımız açılışımıza tüm sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bekliyoruz”

Nur ayrıca, şube kuruluş çalışmalarını yaptıktan sonra 51 kişi olarak dernek genel kurulunu yaparak 15 kişilik yönetim kurulunu kongrede seçeceklerini de belirtti.

Editör: Haber Merkezi