Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulmasına tepki göstererek, Avrupa’da oluşturulmak istenilen Türk ve İslam düşmanlığını kınadıklarını söyledi.


 

MÜSİAD Başkanı Nur, Hollanda'nın tutumunun Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir taciz olduğunu belirtti.

AB üyesi Hollanda'nın anti demokratik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermenin mümkün olmadığını belirten Nur, “Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşmak üzere düzenlenen Bakanların programlarının engellenmesinin demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur.

Çeşitli sebeplerle Bakanlarımıza sergilenen antidemokratik tutum, Hollanda Hükumetince iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı eden bir tavırdır. Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür.

Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. İş dünyası olarak bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilere zarar vermeden neticelenmesini temenni ediyoruz. Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye'den özür dilemelidir” dedi.

Demokrasi ile bağlarını her platformda dillendiren Hollanda makamlarının tutumlarının yanlışlığına vurgu yapan Nur, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyoruz.

Hollanda ile 4 asırdır kesintisiz sürdürdüğümüz siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda, maruz kaldığımız bu kabul edilemez ve tehlikeli uygulamanın bir an önce son bulmasını ve diplomatik teamüllere uygun bir süreçle düzelmesini temenni ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi