MÜSİAD Karabük Şubesi tarafından düzenlenen yemekte derneğe üye işadamlarını çıkan yeni torba kanunu yasası hakkında bilgilendirdi.


 

20141028AW228702_02Çevikköprü Kadıoğlu Tesislerinde düzenlenen yemekte Karabük Deftardarı Osman Koçaş ve SGK İl Müdürü Nuri Akçay tarafından yeni torba kanunu yasasındaki yapılandırmalar hakkında işadamlarını bilgilendirdi.

Toplantıya ayrıca,AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Emniyet Müdürü Dr. Serht Tezsever ve MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ile Derneğe üye işadamları da büyük ilgi gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, “Karabük MÜSİAD olarak 20 Haziran’da açılışımızı yaparak 6 ay gibi kısa sürede şube olacak noktaya geldi. Buda değerli işadamalrımızın destekleir ile oldu. Türkiye’de açılışı yapılıp 6 ayda şube olan ilk il biz olacağız. 31 Ekim’DE Şanlıurfa’da GİK toplantısında Şuba olma yetkisi verilecek. Karabük MÜSİAD’ı el birliliği ile daha aktiv ve daha ileri getirmek için hep birlikte beyin jimnastiği yapacağız. Bu noktada işadamlarımıza değişik il müdürlerimizle bir araya gelecek. Bu akşam bunun ilkini Deftardarımız ve SGK Müdürümüzle başlatıyoruz. İşadamının işi ilk önce Vergi dairesi ve SGK. Emniyet Müdürümüzde bizleri yalnız bırakmıyor. İstikrar ve huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz” dedi.

Karabük İl Deftardarı Osman Koçaş ise, MÜSİAD olarak işadamlarının tebrik ederek, “ Sizler iyiki varsınız ve iyi istihdam sağlıyorsunuz.Vergi verip ülkenin gelişmesine katkı sağlıyorsunuz” dedi.

Koçaş ayrıca, torba kanunu çerçevesinde çıkarılan yapılandırma da bugüne kadar 2 bin 552 dilekçe aldıklarını da açıkladı.

SGK İl Müdürü Nuri Akçay’da işverenlerin ödemediği prim borçlarının yapılandırmalarının 31 Aralık’a kadar süreceğini hatırlatarak, “Karabük’te 12 ila 14 bin arasında GSS prim borçlumuz var ve şuanda kadar çok az başvuru yapıldı. Bunalrın yapılandırması 30 Nisan’da sona ereceğinden hepsine tebligat çektik. Bizler Vergi dairesinden bir ay sonra ilk taksit ödemeleri yapılacak. Bizim kurumda ayrıca yüzde peşin indirim teşviki var. Bizim Karabük’te taahhukukun tahsilata oranı yüzde 95’ler seviyesindeyiz ve ilk ikilere giriyoruz. Sosyal Güvenlik kapsamında emeklilerimizin il nüfusu bazında Zonguldak birinci, Bartın ikinci, Sinop üçüncü, Karabük ise 81 il arasında dördüncü sırasında. Buda 250 bin nüfuslu Karabük’te yaklaşık 220 -222 bin kişiye Sosyal Güvenlik kapsamında hizmet veriyoruz. Bize hala GSS’de başvurmayan 7-8 bin kişi var. Bunlarda 30 Nisan’a kadar yapılandırma şansı yakalayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi