DR. MURAT ACAT’IN ZONGULDAK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ OLMASI BEKLENİYOR


acat-zonguldak

Sağlık Bakanlığının yılbaşından sonra yürürlüğe giren yeni genelgesine göre, Eğitim ve Araştırma Hastanelerine sahip olan illerin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri uzman doktor olması gerekiyor.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini yaklaşık 2 senedir başarılı bir şekilde sürdüren Dr. Korkut Eren yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan genelge gereği, Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik görevinden ayrılmak zorunda kalacak.

Karaelmes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sahip olan Zonguldak’ta yeni görev yapacak olan genel sekreterin, genelge gereği uzman doktor olması gerekiyor.

Pratisyen Doktor olan Korkut Eren bu genelge gereği, eğitim ve araştırma hastanesi olan illerde genel sekreterlik görevi üstlenemeyecek.

Yeni yıldan sonra değişecek olan Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik görevine, yine Karabük’ün başarılı doktorlarından, Göğüs Uzmanı Dr. Murat Acat’ın getirileceği yönünde bilgiler alındı.

Acat’a, Kamu Hastaneleri Birliği Kurum Başkanlığı tarafından Zonguldak için teklif getirildiği belirtiliyor.

Uzun yıllar Karabük Şirinevler Hastanesi Başhekimliği yapan ve Tıp da yenilikler ile teknolojiyi yakından takip edip, uygulaması ile tanınan Murat Acat’ın ise henüz bir karar vermediği yakın çevresi tarafından ifade ediliyor.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik görevini 2 seneye yakındır başarı ile yerine getiren Dr. Korkut Eren’in ise ya Karabük Genel Sekreter yardımcılık görevine, ya da eğitim, araştırma hastanesi olmayan bir ile genel sekreter olarak atanması ön görülüyor.

Editör: Haber Merkezi