Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Ramazan ayı ve oruç ile ilgili açıklamalar yaparak orucun faydalarından bahsetti.


 

20150615AW450375_01Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Ramazan ayına yaklaşıldığına değinerek çarşamba günü itibariyle ilk teravih namazının kılınacağını belirtti.

Bektaş, orucun İslam’ın beş şartından biri olduğunu ve orucun akıllı, ergenlik çağına ulaşmış ve oruç tutmaya gücü yeten her Müslüman’a farz olduğunu belirterek, "Karabük’te üç cami de hatimle ve her cami de ikişer rekat halinde teravih namazı kılınacak. Ramazan gecelerine mahsus olan teravih namazı; Hz. Peygamberin müekked sünnetlerindendir. Terk edilmemelidir. Teravih namazları camilerimizde ikişer rekâtta bir selam verilerek kıldırılacak. Köprübaşı Camii, Merdivenli Mescit ve Şahintepesi Mescidi Aksa Camiinde teravih namazları hatimle kılınacak. Ramazan ayı Kur-an’ın indirilmeye başlandığı ay olduğundan her camide Ramazan boyunca mukabeleler okunacak" dedi.

“ORUCUN PEK ÇOK HİKMETİ VARDIR”
Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, her ibadetin faydalarının ve hikmetlerinin olduğunu söyleyerek, “Oruç, nefsin isteklerinden uzak durma yönüyle bir irade eğiti, açlık ve susuzluğun zorluklarına dayanma yönüyle de bir sabır eğitimidir. ‘Oruç sabrın yarısıdır’ hadisi şerifi de bu hususa işaret etmektedir. Nefsin isteklerini kontrol altına almada ve ruhun arındırılıp yüceltilmesinde oruç ibadetinin katkısı büyüktür.

Oruç, günlük hayatımızda karşılaştığımız taşkınlıkların ve huzursuzlukların kaynağı olan maddi zevklerin disipline edilmesinde en önemli ilaçtır. Yoksulların durumunu bizzat yaşayarak daha iyi şekilde anlamaya ve onların sıkıntılarını gidermek için daha fazla gayret göstermeye vesile olur. Ayrıca orucun sağlık açısından da çok yararları vardır. Ramazan orucu, bir yıl durmadan çalışan sindirim organlarının dinlenmesine, bakıma alınması ve zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına imkân tanır.

Ramazanda kurulan iftar sofraları ve fakirlere verilen fitreler ve yapılan yardımlar sayesinde toplumsal kaynaşma ve dayanışma güçlenir, birlik ve kardeşlik ruhu en üst düzeye çıkar.” dedi.

Bektaş, Ramazan ayının huzur içerisinde geçmesini, hayırlara ve affa vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ettiğini de kaydetti.

Editör: Haber Merkezi