YARIN YAPILACAK OLAN KARABÜK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI KONGRESİNDE, 12 YILDIR BAŞKANLIK YAPAN AHMET KARABACAK’IN KARŞISINA ADAY OLAN MİTHAT NAMAL KARARLI


 

ŞOFÖR ESNAFI “MİTHAT NAMAL” DİYOR


 

 namal-kararli


Yaklaşık 5 aydır Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerine hazırlanan Mithat Namal, 12 yıldır oda başkanlığı yapan Ahmet Karabacak’ın koltuğunu devirmeye bir hayli kararlı görünüyor.

5-6 aydır seçimlere hazırlandığını belirten Mithat Namal “Aylardır taksici, minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, TIR’cı ve diğer şoför arkadaşlarla görüşüyorum. Herkesin en çok ortak şikayeti oda tarafından ihmal edilmeleri.” Diye konuştu.

Namal “Yarın kongremiz olacak. Muhtemelen, Sayın Ahmet Karabacak ile yarışacağız. Şuna inanıyorum ki, odamıza üye olan 720’ye yakın şoför esnafının tamamına yakını artık daha aktif, daha güçlü ve kendilerine sahip çıkan bir yönetim isteyecek. 12 Yıllık yönetimi boyunca Sayın Karabacak’ın üyelerimize istediği hizmetin hiç birini veremediğini herkes kabul ediyor. Öyleyse Sayın Karabacak’a kenara çekilme zamanın gelmiştir diyorum.” Dedi.

Şoförler Odasının hatırı sayılır bir maddi gelire sahip olduğunu da vurgulayan Mithat Namal konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Aslında odamızın yıllık geliri yabana atılmayacak boyutlarda. Fakat ne yazık ki bu gelirin hiç biri üyemize hizmet olarak yansımamış. 10 Yılı aşkındır bu oda keyfi bir şekilde yönetilmiş. Şikayetçi olan üyelerimiz bir şekilde susturulmuş. Bu devir artık kapandı. Bundan sonra üyesine hizmet etmeyen yönetim orada kalamayacaktır. Üyesine eziyet eden, üyesini bir şekilde sindirmeye kalkan ve bunun gibi tasvip edilmeyen tasarruflarda bulunan yönetim artık varlık gösteremeyecektir.”

Mithat Namal yarın yapılacak olan kongre öncesi odaya üye olan şoför esnafına şu mesajları verdi;

“Yarın yapılacak olan kongrede şoför esnafı o sandığa oy değil, kendi rızkını atacaktır. Kendisine sahip çıkan, kendi hak ve menfaatlerini koruyup, gözeten bir yönetimin artık 12 yıl aradan sonra göreve gelmesini istiyorsa, bizlere imkan versinler. İnanıyorum ki herkes bu devrin kapanmasını istiyor. Öyleyse hep beraber el ele daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz.”

Mithat Namal 4 yıllık görev süresi boyunca söz verdiği bazı hizmet ve projeleri şöyle özetledi;
-          Zorunlu Trafik Sigortası, kasko ve diğer zorunlu sigortalar, üyelerimize odamız tarafından yaptırılacak ve %25’lere varan ıskontolar sağlayarak, üyelerimizin cebinden fazla para çıkartamayacağız. Örnek: 1.000 TL olan Yıllık Trafik sigortası 750-800 TL’ye mal olacak.

-          Basit (Götürü) usule tabi olan vergi mükellefi üyelerimizin yıllık beyannameleri odamız tarafından ücretsiz olarak yapılacak.

-          Mazot, Benzin ve oto gaz ücretlerinde akaryakıt istasyonları ile anlaşacağız ve üyelerimize %12, hatta daha üstü indirimler sağlayacağız.

-          Odamıza Kamyon, minibüs ile otomobilleri çekecek, kurtaracak ve taşıyacak biri büyük, diğer küçük olmak üzere 2 ayrı kurtarıcı alınacak. Bu kurtarıcı hizmetinden üyelerimize 24 saat hizmet vereceğiz.

-          Kamyoncu ve TIR’cı esnafının uzun yıllardır en büyük handikabı olan tonaj tahdidi konusunda en iyi çözüme kavuşturulması için her türlü girişimler ve çalışmalar yapılacaktır.

-          Kamyoncu ve TIR’cı esnafımızın iş kapasitesini arttırabilmek için il dışından gelen nakliyecilere ciddi kotalar konması için girişimler ve çalışmalarda bulunacağız.

-          Nakliyeci esnafı arasında tam birlik ve beraberlik sağlayacağız, oda olarak bu birlikteliğin devamı için gerekenleri yapacağız. Tüm girişimleri ve görüşmeleri yaparak navlun ücretlerini yükselteceğiz. Kamyoncu ve TIR’cı esnafımızı hamallık yapmaktan kurtaracağız.

-          Taksici esnafının günlük iş kapasitesini yükseltmek için projeler üreteceğiz.

-          Karabük İl Merkezine Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bir “ŞOFÖR SARAYI” Kuracağız. Düğün, toplantı ve çeşitli etkinliklere kar amacı güdülmeden, üyelerimizin hizmetlerine vereceğiz.

-          Üyelerimizin araçlarının, yağ ve antifrizlerin değişimi lastik hava basınçları, kontrolü için gezici mobil istasyonlar kuracağız.

-          K-1 ve SRC gibi belgelerin alınması için üyelerimizin evrak takipleri odamız tarafından yapılacak.

-          Minibüs ve Halk otobüslerine yıllık verilen zamlar artık 5 kuruş, 10 kuruş olarak yapılmayacak. Yıllık akaryakıt ve diğer girdilerin artışları göz önünde bulundurularak yapılacak bu zamlar.

-          Halk otobüsleri tarafından ücretsiz taşınan yolcu kategorileri tekrar gözden geçirilecek, ücretsiz yolcu taşıma oranları düşürülecek.

-          Şoför esnafı artık kendini sahipsiz görmeyecek. 7/24 Hizmetinde olan güçlü bir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı her zaman yanında hissedecek.

-          Siyaset ve Futbol Kulüpleri ile uğraşan değil, yalnızca ve yalnızca oda üyelerimiz olan şoför esnafının sorunları ile ilgilenen bir oda başkanı ve yönetimi için size söz veriyoruz.

-          Kabuğu içinde kapalı bir Şoförler Odası dönemini kapatacağız. Bu saydığımız hizmetlerin daha fazlasını verme yolunda aktif bir Şoförler ve Otomobilciler Odası olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

-          Şahsi çıkar ve menfaatleri değil, üyelerinin tüm çıkarlarını gözeten bir Şoförler ve Otomobilciler Odasını artık Şoför esnafı hak ediyor.