KARABÜK’TE MISIR’DA YAŞANAN KATLİAM İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ


 

AW000480_02Karabük’te, Mısır’da yaşanan katliam için Cuma namazı sonrası yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda okunan duada bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

Mısır’da darbeciler tarafından yapılan katliamda şehit olan Mısırlılar için Karabük’te Memur-Sen, Karabük İlim Kültür Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, KAİMDER, Bahaddin Gazi Vakfı, SAİMDER, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen ve Büro Memur-Sen tarafından yürüyüş düzenlendi. Cuma namazı sonrası Karabük Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş, Hürriyet Caddesi’nde sona erdi. Yürüyüş sırasında kalabalık gurup “Katil Sisi, Mücahit Mursi”, “Katiller bir gün hesap verecek”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “İhvan’a selam direnişe devam” sloganları attı.

Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Memur-Sen Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz, şöyle konuştu;

“Kardeş Mısır halkı hunharca katlediliyor. İnsanlık katlediliyor. Gözümüzün önünde çağımızın en büyük kıyımlarından biri yaşanıyor. Canlı yayında ölüm izliyor insanlık. Aylardır binlerce Mısırlı kardeşimiz şehit edildi. Binlerce yaralı var. Onurları için, özgürlükleri için, namusları için toprağa düşen şehitlerimize selam olsun. Selam olsun onurlu Mısır direnişine, selam olsun Rabitül-Adeviye Meydanına. Selam olsun En-Nahda’ya, selam olsun Mısır’ın onurlu insanlarına, zillete razı olmayanlara selam olsun. Mısır’da ordunun sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasını halk kabul etmedi. Karabük’teki sivil toplum örgütleri olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecilerin yaptığı katliamları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Darbeciler ve katiller mutlaka hesap verecektir.”

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, ardından dua edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar duygulanırken, bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

 

FOTOĞRAF GALERİSİ


Editör: Haber Merkezi