20140814AW168604_02Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu ölenlerin anısına Karabük'te "Özgürlük Konvoyu" oluşturularak şehir turu atıldı.

Genç Memur-Sen öncülüğünde Karabük Belediyesi önünde toplanan grup üyeleri, "Müslüman dua et", "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Katiller bir gün hesap verecek" gibi dövizler taşırken, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine slogan attı. Grup adına basın açıklaması okuyan Enes Coşkun, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabi Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirtti. Dünyanın zalimlerin barbarlıklarını ve mazlumlara katliamın ne zamana kadar sesi kalacağını merak ettiklerini ifade eden Coşkun, "Vahşetin okları daha kaç kişinin bağrına saplanacak. Bize susmak düşmez. Sustuğumuz için zalim karşısında güçsüz kaldık. Müslümanlar ayağa kalkmalı. Merhamet ve adalet tüm dünyaya gösterilmeli. Küresel adalet için, insanların ölmemesi için be insanlık onurunun korunması için ümmet ayağa kalkmalı. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dua eden grup, oluşturdukları "Özgürlük Konvoyu" ile Karabük ve Safranbolu’da şehir turu attı.

Editör: Haber Merkezi